Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Не забудова, а парк для ветеранів: деталі зустрічі франківців, що виступають проти будівництва на озері

Вчора на своїй фейсбук-сторінці ветеран АТО Сергій Янчук запросив на зустріч франківців на міському озері. Причиною є те ж рішення міської ради про пошук інвестора для будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на території в 1 га. Натомість пропонують облагородити ділянку під рекреаційну зону, зокрема одна з пропозицій — парк/сквер Ветеранів України. Розгорнуто в матеріалі далі. 

Пише Інформатор.

Вчора Сергій Янчук опублікував допис на своїй сторінці у Facebook, де закликав зібратися на каву й обговорити питання нового будівництва на міському озері.

“Я пропоную провести дискусію, наприклад завтра неділя, 11 серпня, в 11 годині. Я знову сюди прийду, кому важливо, кому цікаво, приходьте, поп’ємо каву, поспілкуємось, порадимось, обговоримо, почуємо одне одного”, – закликав пан Сергій.

Також чоловік закликав депутатів міської ради внести проект рішення про скасування всіх попередніх рішень і винести його на розгляд до сесійної зали.

Сьогодні ж ця зустріч відбулась й Інформатор показує та розповідає про деталі. Відео можна переглянути на нашій Facebook-сторінці:

Наразі відомо, що однією з пропозицій є облаштувати на цій території парк чи сквер для Ветеранів України, про що повідомив Сергій Янчук. Також чоловік ініціював збір підписів проти забудови:

“Ми збираємо дійсно підписи, хто має бажання, щоб потім владі міський продемонструвати насправді яка кількість мешканців Івано-Франківська підтримують цю ініціативу. Тому що на словах — це на словах. У них свої слова, мотивації, можливості, але оскільки вони обрані народом, вони повинні дослухатися до кого? До народу”.

Зокрема на зустрічі був присутній активіст, який боровся із забудовою на вулиці Макогона, Олексій Замковий. На його думку, потрібно створювати ініціативну групу й збирати підписи.

Колишній військовий й депутат міської ради Адріан Волгін сказав наступне:

“Коли ми відстоювали церкву там, просили: “Не будуйте там”, то земля вже була їхня і ми все рівно відстояли, завалили паркан. А ця земля, де вони планують будувати, ще наша, громади міста. І тому ми можемо зробити тут самі толоку і ніхто нам не скаже… Ну якщо мер не справляється… Якщо ти кажеш (ред. мається на увазі міський голова), що тут от наркомани, алкоголіки, в тебе є КП “Благоустрій”… в тебе 3-4 КП тільки створені, а ти ними нічого не робиш”.

Також у людей є острах, що реабілітаційний центр для військових не побудують або виділять на це невеликі приміщення, а всю іншу територію забудує інвестор для комерційного використання.

Містянка закликала франківців не мовчати:

“Виходьте, говоріть. Нам потрібно збиратися. Нам треба показувати меру, що ми не люди в коментарях в соцмережах, ми реальні люди. Будемо виходити. Ну нас зараз небагато, але потрібно, щоб було більше, бо він не буде на нас зважати”.

Під час обговорення активісти зібрали 40 підписів проти забудови цієї ділянки озера.

Нагадаємо, що на 45 сесії Івано-Франківська міська підтримала рішення про проведення будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на ділянці в межах вулиці Гурика та центрального міського озера. Зокрема буде проведено конкурс для залучення інвесторів. Текст проекту рішення нижче:

Фото взято з проєкту рішення Міської ради

Земельна ділянка для будівництва комплексу складає 1.136 га. 

Читати також: У Франківську планують шукати інвестора для будівництва реабілітаційного комплексу біля озера

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору