Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

Важливі критерії вибору плитоноски

Важливі критерії вибору плитоноски

Плитоноска – це важливий елемент військового спорядження. Він захищає військового від куль та інших поранень. Підібрати правильний комплект плитоноски – непроста задача, яка потребує певного часу та зусиль. Усі варіанти мають різні розміри, матеріали виготовлення, можуть бути оснащені додатковими елементами. Рівень захисту, комфорт і маневреність теж мають важливу роль при виборі спорядження.

Матеріал плитоноски

Для виготовлення плитоносок використовуються кордура та нейлон. Перший варіант вважається надійнішим. Серед основних характеристик виділяють наступні:

  • водостійкість, що дозволяє виконувати спецоперації навіть під час дощу;
  • високі показники зносостійкості;
  • гарна термостійкість навіть при екстремально низьких та високих температурах;
  • оптимальний баланс між вагою та захистом;
  • високі показники повітропроникності.

Також матеріал плитоноски дуже швидко висихає, тому чистити його зручно. Нейлон високої міцності – також непоганий варіант для плитоноски.

Інші характеристики

При виборі плитоноски варто враховувати й деякі інші особливості. Необхідно звернути увагу на рівень захисту, що дуже важливо під час війни. Звичайні плитоноски захищають передню та задню частину тіла. Наявність бічних пластин – це можливість також захистити боки.

Система швидкого скидання – це особливо важлива характеристика для плитоноски. На війні можуть траплятися різні ситуації, коли потрібно швидко зняти зайвий одяг. Система швидкого скидання дозволяє зняти весь жилет всього за один рух. Це може врятувати життя військовому у випадку важкого поранення.

Ще один ключовий елемент – евакуаційна петля. Вона розташовується на спині. За допомогою неї бійці можуть витягнути пораненого військового з небезпечної зони та виконати швидку евакуацію навіть у тому випадку, коли поранений не може пересуватися самостійно.

Деякі моделі також оснащуються різноманітними додатковими елементами та аксесуарами. Якщо планується носити з собою рацію або інше спорядження, варто звернути увагу на моделі з кишенями. Вони повинні бути міцними та витримувати навантаження протягом тривалого часу.

Усі кріплення повинні бути надійними та міцними. Варто звернути увагу на моделі з системою molle та сталевою фурнітурою. Вони дозволяють зручно та швидко розмістити необхідне спорядження без зайвих рухів. Правильно підібрана плитоноска не тільки врятує життя, але і забезпечить комфорт.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору