Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Декларація ВПО з сімейним лікарем Надвірнянського медичного центру

Оскільки медична допомога не прив’язана до місця реєстрації чи проживання, внутрішньо переміщена особа може вільно обирати сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі.

Розповідає Інформатор.

Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги має договір з Національною службою здоровʼя України за відповідним пакетом, отже ВПО можуть укласти з лікарем центру декларацію.

Для укладення декларації потрібно записатися на прийом до обраного лікаря. Зробити це можна через реєстратуру медзакладу. На прийом пацієнту потрібно взяти:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво про народження дитини (якщо декларація укладатиметься із педіатром або сімейний лікар обслуговуватиме дитину);
  • телефон, на який приходитимуть смс з електронної системи охорони здоровʼя (ЕСО3).

Для укладення декларації, працівник медзакладу введе ваші дані в електронну систему. Якщо ви вже маєте укладену декларацію з іншим лікарем — з нею нічого робити не треба. Укладання нової декларації автоматично фіксується в ЕСО3 та водночас анулює попередню.

Маючи декларацію з лікарем первинної медичної допомоги, пацієнт зі статусом ВПО отримує безоплатні послуги з діагностики та профілактики найпоширеніших захворювань, консультації щодо здорового способу життя, електронні направлення до лікарів-спеціалістів, електронні рецепти на ліки, щеплення відповідно до календаря профілактичних щеплень, може оформлювати довідки, листки непрацездатності тощо.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Надвірнянська музична школа запрошує учнів на новий навчальний рік

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору