Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На війні Прикарпаття втратило сімох героїв

На жаль, наша держава продовжує втрачати воїнів, обороняючи власну землю від окупантів. Цього разу за Батьківщину загинуло семеро бійців – Павло Васинда, Максим Лесюк, Олександр Попович, Микола Смоляк, Микола Вишиванюк, Володимир Ватуйчак та Ярослав Антонюк. Щирі співчуття родинам Героїв та світла пам’ять військовим. 

Із сумом повідомляє Інформатор.

Франківська громада сьогодні поховала капітана Павла Васинду

Про це повідомили на Facebook-сторінці комунального підприємства “Міська ритуальна служба”.

Павло Васинда народився 28 листопада 1979 року. Загинув 11 серпня 2024 року.

16 серпня о 9:00 розпочався чин похорону. Воїна поховали на Алеї героїв на міському кладовищі у селі Чукалівка.

Печеніжинська громада втратила Героя Максима Лесюка

Про це повідомили на Facebook-сторінці Печеніжинської територіальної громади.

У жорстокому бою на Харківському напрямку загинув молодий воїн з Княждвора, Максим Лесюк, 2002 року народження.

Максим – випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Його мужність, патріотизм та відданість Батьківщині є прикладом для всіх нас та для майбутніх поколінь України. Висловлюємо щирі співчуття старості села Княждвір Василю Лесюку та його сім’ї з приводу загибелі сина. Сили, витримки та Божої допомоги у цьому страшному випробуванні. Пам’ять про подвиг вашого сина житиме у наших серцях вічно! Про зустріч та прощання з воїном повідомимо додатково“, – йдеться у дописі.

З Городенківської громади загинув старший лейтенант Олександр Попович 

Воїна вважали безвісти зниклим з 25 травня 2023 року.

Про смерть Героя, повідомила на своїй Фейсбук-сторінці, родичка полеглого, Надія Липчук.

Більше року надії, віри, молитви, чекання, пошуків… Сашко знайшов нас сам… Він повертається до дому НА ЩИТІ, щоб попрощатися з нами усіма. Щоб вибачитись, що пішов так невчасно та несподівано… Справжній патріот своєї Батьківщини він не зміг спокійно спостерігати, коли росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну“, – йдеться в дописі Надії Липчук.

Олександр Попович перебуваючи за кордоном, повернувся до дому та пішов до військкомату, записався добровольцем та мужньо став на захист Батьківщини в складі 93 бригади.

Про день та час прибуття кортежу з тіло Героя повідомлю згодом. Чекаємо Сашка на Франківщині, в домі батьків Івана та Ганни Попович в с. Торговиця. Нехай Тебе всі запам’ятають живим Веселим, усміхненим, щасливим, з неймовірним голосом!“, – додала жінка.

Болехівська громада втратила Героя Миколу Смоляка

Про смерть воїна повідомили на Facebook-сторінці Болехівської міської ради.

Солдат став на захист рідної України у грудні 2020 року. Служив гранатометником механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А 4718.

Ще до повномасштабного вторгнення ніс службу в Збройних Силах України у зоні проведення АТО/ООС.

12 серпня 2024 року отримав поранення несумісні з життям внаслідок мінно-вибухової травми.

Гинуть найкращі – так ми кажемо про тих, хто за покликом серця готовий захищати незалежність нашої держави у будь-яку хвилину. Микола був найкращим сином, другом, батьком та чоловіком, професіоналом своєї справи, вірним присязі. Він цінував життя та понад усе любив Батьківщину. За рідну матір Україну віддав найцінніше – своє життя“, – йдеться у дописі.

Коломийська громада втратила Миколу Вишиванюка 

На Донецькому напрямку загинув військовослужбовець Микола Вишиванюк.

Про загибель воїна повідомив на Фейсбук-сторінці міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

Микола Вишиванюк жив у селі Раківчик Коломийської громади. На фронті служив стрільцем-помічником гранатометника 32 окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Микола Вишиванюк загинув 10 серпня 2024 року на Донеччині.

“Від усієї громади висловлюю щире співчуття рідним та близьким воїна. Разом з вами розділяємо цей біль. Нехай наш воїн спочиває з Богом. Вічна памʼять та вічна слава!” — написав Станіславський.

В госпіталі помер ветеран російсько-української війни Володимир Ватуйчак 

16 серпня 2024 року в госпіталі в Косові помер ветеран російсько-української війни Володимир Ватуйчак на позивний Габо. У Зеленській громаді через смерть земляка з 16 по 18 серпня оголосили дні жалоби.

Про це у коментарі Суспільному розповіла староста Бистрецького старостинського округу Галина Тануляк.

За її словами, Володимир Ватуйчак народився 16 вересня 1976 року та проживав у селі Бистрець. З 1983 по 1993 рік навчався в місцевій школі. Працював у Верховинському лісокомбінаті, також сезонним кочегаром в Бистрецькій школі.

“Багато років він працював будівельником. Писав та виконував свої авторські пісні. 28 серпня 2004 року одружився з коханою Світланою. А 23 жовтня у них народилася донечка Роксолана”, — розповіла Галина Тануляк.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Володимир Ватуйчак пішов добровольцем на війну. Боєць служив у зенітному артилерійському відділенні зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки 201 батальйону 102 окремої бригади територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

29 липня 2024 року військового Володимира Ватуйчака демобілізували.

16 серпня боєць помер від важкої хвороби. Цього дня біля стели Героїв Небесної сотні в селищі Верховина відбудеться панахида за воїном. Зі слів Галини Тануляк, поховають Володимира Ватуйчака у рідному селі Бистрець 18 серпня.

Городенківська громада втратила воїна Ярослава Антонюка

У Курській області загинув військовослужбовець з Городенківської громади, Ярослав Антонюк. Боєць поліг поблизу Суджі внаслідок удару російського FPV-дрона.

Про трагічну звістку повідомили на Фейсбук-сторінці Городенківської громади.

Ярослав Антонюк народився 7 вересня 1974 року, проживав у селі Ясенів-Пільний. Служив у 22 окремій механізованій бригаді старшим механіком-водієм механізованого взводу механізованої роти.

Ярослав Антонюк загинув 14 серпня 2024 року поблизу хутора Зелений Шлях Суджанського району.

“У ці скорботні дні Городенківська громада співчуває родині героя. Сумуємо разом з вами, підтримуємо в годину скорботи. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають!” — йдеться у дописі.

Вічна пам’ять всім полеглим захисникам. Світла пам’ять Героям! 

Читати також: У Франківську відбулась одноденна вулична фотовиставка громадянських журналістів з Криму.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору