Коли розпашілі серпневі дні змінюються прохолодними, майже осінніми вечорами зігрітись допоможе смачний сливовий пиріг та гарна компанія.
Інформатор ділиться рецептом культового пирога The New York Times та подробицями приготування.
На ринках Франківська вже можна побачити сливи. Тож, потрібно вибрати найгарніших 8-10 сливок та підготувати наступні інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 200 г цукру (1 склянка)
- 2 яйця
- 155 г борошна (1 склянка)
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. кориці
- дрібка солі, ваніль за бажанням
Крок 1
Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника. Воно має бути саме м’яке.
Відкладіть з загальної кількості цукру 1,5 ст.л., а все що лишилось збивайте з маслом протягом 3-4 хвилин. Додайте яйця. Все ще збиваємо.
У просіяне борошно додаємо розпушувач, 1/2 ч. л. кориці, щіпку солі та ваніль за бажанням. Готове тісто поступово розподіляємо формою (має бути доста густим).
Крок 2
Тепер ділимо сливки навпіл, витягаємо кісточку. Зверху на тісто викладаємо сливи. Відкладений цукр змішуємо з корицею та посипаємо ним пиріг.
Крок 3
Налаштовуємо духовку на 180°C та випікаємо 40-45 хв.
Обов’язково даємо охолонути. Подавати можна зі взбитими вершками.
Всім смачного!
Інформатор бажає вам вдалих рецептів.
Читати також: “Це не про смак, а про силу українців”: херсонські кавуни в Івано-Франківську
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87