Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

За перевищення повноважень майор та капітан Верховинського ТЦК заплатять 17 000 грн штрафу

Перевищили повноваження: майор та капітан Верховинського ТЦК заплатять по 17 000 грн штрафу

Днями Верховинський районний суд розглянув матеріали, які надійшли від Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. Йдеться про притягнення до адміністративної відповідальності майора та капітана місцевого ТЦК за перевищення службових повноважень.

Повідомляє Інформатор 

Про це йдеться у постанові суду. У документах зазначається, що капітан та майор Верховинського ТЦК 10 липня від прикордонників отримали повідомлення, що в селі Ільці вони виявили чоловіка, який хотів незаконно перетнути державний кордон.

Відтак обоє працівників ТЦК виїхали на місце виклику. Останні сказали чоловіку, що йому треба пройти до їхнього автомобіля та поїхати з ними для уточнення його військово-облікових даних.

Попередньо відомо, що повістку йому не вручили.

Чоловік відмовився сідати до машини й намагався піти. Однак представники ТЦК повалили його на землю, після чого повели до автомобіля. Так капітан та майор обмежили конституційні права чоловіка щодо гідності та недоторканості.

У судових документах зазначається, що прокурор Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури надав як доказ диск із записом, на якому видно, як чоловіки у військовій формі поблизу автомобіля з написом “Первинна медична допомога” повалили на землю чоловіка. А далі посадили в авто.

У суді капітан підтвердив вищезазначене та додав, що вони пред’явили документи після чого затриманий почав поводитися агресивно та відмовився надавати документи. Також затриманий почав застосовувати нецензурну лексику та вийняв із кишені перцевий балончик, яким бризнув в обличчя представнику ТЦК. Надалі чоловік відмовився сідати до військової машини та намагався втекти, він (ред. капітан) та майор повалили його на землю та повели до військового автомобіля.

Суд, розглянувши всі матеріали, постановив визнати обох винними у вчиненні адміністративного правопорушення, яке передбачене ч. 2 ст. 172-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень), та оштрафувати на 17 000 гривень.

Постанова ще може бути оскаржена.

Головне фото взято з відео

Читайте також: “Декілька тижнів триватимуть посилені мобілізаційні заходи”: Марцінків про мобілізацію на Прикарпатті

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору