Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Три книжки з присмаком літа та дитинства у бабусі

Проводжаємо останні серпневі тижні читанням. На сторінках оживуть морські хвилі, гаряче сонце та бабусин дім.

Інформатор підготував для вас натхненну підбірку.

“Спитайте Мієчку” Євгенія Кузнєцова

Зворушлива історія про стосунки між жіночими поколіннями однієї родини. Головні героїні — сестри Лілічка та Мієчка вирішують втекти від проблем та провести літо в будинку бабусі Теодори, де пройшло їхнє дитинство.
Але літо час не спиняє: на порозі будинку з’являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Всі у цьому домі — і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо іде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми і рішення біжать наввипередки.

Книжка підійде тим, хто шукає чогось легкого, ностальгійного та прагне щастя попри всі негаразди.

 

“Босоніж на оливі” Таіс Золотковська

Натхненна історія про те, що завжди можна і є куди й до кого повернутися, про те, що завжди можна змінити своє життя. Та попри все, у романі дуже багато любові, що повсякчас живить головну героїню – Анну. Міць сили залишається її цілющим і надійним ґрунтом – все те, що дозволило головній героїні не втратити в собі людину, стати сильною, незалежною особистістю, віднайти себе і щастя.

Книжка сподобається тим, хто любить зворушливі історії про пошук себе, силу сім’ї та маленькі радощі життя.

 

“Літня книжка” Туве Янссон

Софія з бабусею і татом проводять літо в хатинці на острові, оточені природою і майже на безлюдді. Тут неспішно минають дні, узбережжя обвівають вітри й оминають рибацькі човни, вряди-годи навідуються нечасті гості, а морем до берега прибиває залишені кимось «скарби». Бабуся з онукою вибираються на прогулянки і говорять про все на світі: про птахів і квіти, про Бога і страхи, про ночівлю в наметі, забобони, нестерпних родичів. І хоч вони й словом не згадують про найважливіше: про смерть мами і самотність, — любов і взаємне прийняття пронизують кожну хвилину їхнього маленького затишного літа.

Книжка сподобається дорослим, які ностальгують за дитинством.

Фото взято з відкритих джерел. 

Інформатор бажає приємного читання.

Читати також: На кухні з Інформатором: пляцок “П’яна вишня”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору