Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

Як забезпечити рівномірний обігрів квартири в зимовий період

Як забезпечити рівномірний обігрів квартири в зимовий період

У зимовий період питання опалення стоїть гостро, особливо в умовах постійних відключень світла. І потрібно розробити цілу систему дій, які допоможуть організувати рівномірне розподілення тепла по приміщеннях. Для цього застосовують як електричні, так і звичайні засоби.

Як правильно опалювати приміщення для комфорту

Для початку потрібно попіклуватися про джерело тепла. Безпечним, економним та практичним варіантом, наприклад, стане газовий котел Vaillant. Одно- або двоконтурний котел допоможе забезпечити рівномірне опалення у всіх приміщеннях, якщо його правильно встановити.

Але для економії електроенергії та комфорту краще в кожній кімнаті встановити власний термостат. Такий підхід дозволить вибирати потрібну температуру для кожної кімнати і за потреби взагалі відключити опалення для невикористовуваних приміщень.

Як правильно опалювати приміщення для комфорту

Для спальні комфортною температурою вважають 18–20 °C, для кухні та підсобних приміщень достатньо 17–18, адже від плити йде додатковий жар. А ось у дитячій має бути не менше ніж 22–24 °C, щоб підтримати здоров’я малюка. У дітей не настільки розвинена терморегуляція та імунітет, щоб залишатися здоровими при переохолодженні.

Поради щодо рівномірного обігріву квартири

Для встановлення системи опалення потрібно запросити фахівця, адже в процесі монтажу є багато нюансів, які впливатимуть на роботу та ефективність газового котла. Адже кожен градус температури збільшує рахунок за опалення. Для того щоб опалення було енергоефективним, також потрібно попіклуватися про утеплення труб.

Утеплення потрібно розмістити по всій довжині труб, прямо в стіні, достатньої товщини. Але ділянки, які визирають назовні, мають бути утеплені більш щільно та товстішим шаром. Також варто зважати на з’єднання. Найчастіше рівномірному опаленню заважають саме вони, адже неправильно зроблене з’єднання має менший діаметр і відповідно знижує тиск води на певній ділянці.

Щоб не турбуватися надалі про ефективність роботи домашнього опалення, потрібно дотримуватися таких правил:

  • не можна закривати обігрівальні прилади меблями чи іншими предмети, накривати їх чи використовувати для сушіння речей;
  • перевірте стан труб і якість води, можливо, всередині зібрались бруд та іржа;
  • регулярно проводьте техобслуговування, для чого краще викликати майстра;
  • уважно прочитайте інструкцію та встановіть правильні налаштування на газовому котлі.

Але краще просто довірити монтаж майстру, який знає всі хитрощі та правильно складе систему. Відповідальне користування допоможе знизити витрати на опалення та довше зберігати тепло. Також жодна система не дасть потрібних результатів, якщо не зробити утеплення фасаду та забути про встановлення герметичних теплоізоляційних вікон.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору