Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Абхазька аджика за рецептом від Інформатора

Хоч і аджику придумали в Абхазії, але популярністю вона користується і в Україні. Чи не кожна господиня має власний рецепт аджики з різними інгредієнтами. Ступінь гостроти теж відіграє велику роль. Інформатор підготував для вас перевірений рецепт смачної та простої у приготуванні аджики.

Інформатор ділиться з вами рецептом.

Інгредієнти на одну порцію:

  • Помідори – 3 кг;
  • Болгарський перець – 1 кг;
  • Морква – 1 кг;
  • Цибуля – пів кг;
  • Яблука – 1 кг;
  • Паприка – 2-3 шт;
  • Оцет – 400 гр;
  • Олія – 500 гр;
  • Цукор – 300 гр;
  • Сіль – 3 столові ложки;
  • Часник – 200 гр.

Приготування

Спочатку потрібно всі овочі почистити та порізати, щоб зручно було молоти їх у м’ясорубці.

Помідори, перець, моркву, цибулю, яблука та паприку помолоти.

Коли всі овочі вже помололи, то до них потрібно додати оцет, олію, цукор та сіль. Все перемішати та варити 2 години на маленькому вогні.

Після того, аджику пересипати у банки (раніше підготовлені до консервації) та накрити алюмінієвою кришкою.

Стерилізувати банки з аджикою 30 хв.

Після того банки закатати та накрити рушником.

Смачного!

Інформатор бажає вам вдалих рецептів.

Читати також: Як правильно підготувати банки до консервації: поради

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору