Хоч і аджику придумали в Абхазії, але популярністю вона користується і в Україні. Чи не кожна господиня має власний рецепт аджики з різними інгредієнтами. Ступінь гостроти теж відіграє велику роль. Інформатор підготував для вас перевірений рецепт смачної та простої у приготуванні аджики.
Інформатор ділиться з вами рецептом.
Інгредієнти на одну порцію:
- Помідори – 3 кг;
- Болгарський перець – 1 кг;
- Морква – 1 кг;
- Цибуля – пів кг;
- Яблука – 1 кг;
- Паприка – 2-3 шт;
- Оцет – 400 гр;
- Олія – 500 гр;
- Цукор – 300 гр;
- Сіль – 3 столові ложки;
- Часник – 200 гр.
Приготування
Спочатку потрібно всі овочі почистити та порізати, щоб зручно було молоти їх у м’ясорубці.
Помідори, перець, моркву, цибулю, яблука та паприку помолоти.
Коли всі овочі вже помололи, то до них потрібно додати оцет, олію, цукор та сіль. Все перемішати та варити 2 години на маленькому вогні.
Після того, аджику пересипати у банки (раніше підготовлені до консервації) та накрити алюмінієвою кришкою.
Стерилізувати банки з аджикою 30 хв.
Після того банки закатати та накрити рушником.
Смачного!
Інформатор бажає вам вдалих рецептів.
Читати також: Як правильно підготувати банки до консервації: поради
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87