Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську діє всеукраїнський пункт об’єднання для переселенців

7 березня 2023 року в Івано-Франківську відкрився всеукраїнський пункт об‘єднання для ВПО. Такі пункти діють у 19 містах України. Детальніше про діяльність цієї громадської організації читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор.

В Івано-Франківську пункт відкрився завдяки ініціативі громадської організації «ВПО України».

З початку відкриття в хабі волонтерить Пані Наталія, яка родом із Херсону. Дівчина розповіла, що Всеукраїнський пункт об‘єднання для ВПО не націлений на гуманітарну допомогу, проте інколи завдяки спонсорам її надають.

Наприклад, зараз ми роздаємо взуття, бо магазин закрився і вони віддали частину речей нам, а ми вже передаємо,тим хто цього потребує. Також центральний офіс”ВПО України” надав нам харчування і окуляри“, – ділиться пані Наталія.

Натомість організація надає консультації з різних тем, які могли б цікавити внутрішньо переміщених осіб.

“Оформлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок бойових дій або, наприклад, як стати в чергу на соціальне житло, або як отримати компенсацію, з цим всім, і не тільки ми ознайомлюємо тут”,  – розповідає волонтерка хабу.

Зокрема, пані Наталія зазначає, що людей в хаб навідується чимало. Наразі там  зареєстровано 2676 родин.

“Постійно люди приходять, інколи просто, щоб зареєструватися, тобто ми реєструємо їх в базу та питаємо їхні потреби. Якщо у людини виникло якесь питання вона прийшла і ми вирішуємо його”, – каже дівчина.

Колектив хабу складається з 14 людей і всі вони – переселенці.

“Ми, мабуть, сюди всі йшли, щоб собі допомогти в першу чергу, віднайти якесь таке спілкування і відволіктися від всіх новин. Згодом ми побачили, що вже допомагаємо іншим, бо коли до тебе люди приходять ти знаєш ось як ,наприклад, оформити цей статус дитини, бо ти їх сама вже оформляла”, – зазначає Наталія Волошина.

ГО “ВПО України” є  не тільки навігатором для переселенців у сферах державних, соціальних і юридичних послуг. Зокрема, хаб організовує купу освітніх заходів та курсів, один з них це швейний коворкінг.

Тут людей навчає шити, пані Олена, яка вже має 30-річний досвід у швейній справі.

Хаб працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 по 17:00 за адресою, вулиця Галицька, 10 (3 поверх).

Детальніше про діяльність ГО “ВПО України” Івано-Франківщини ви можете дізнатися на їхніх соцмережах Інстаграм та Телеграм.

Читати також: Безплатна медична допомога для ВПО у Надвірній: деталі.

Тетяна Сарай

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору