Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До дня поета згадуємо видатних майстрів слова з Прикарпаття

У 1994 році Вільям Сихгарт, британський підприємець та видавець, заснував День поета. Свою ініціативу засновник свята пояснив тим, що усі мають знати цих талановитих людей і вони не мають соромитись читати свої твори вголос. У цей день Інформатор пропонує вам згадати талановитих поетів Франківщини.

Інформатор підготував для вас поетичну підбірку.

Марійка Підгірянка

Українська поетеса та педагогиня. Народилась у селі Білі Ослави Надвірнянського району. Писала добрі, повчальні дитячі вірші та оспівувала красу Карпат у своїх поезіях.

Юрій Андрухович

Український поет та прозаїк з Івано-Франківська. Один із засновників постмодернізму в українській літературі.

Юрій Іздрик

Український поет, прозаїк та культуролог родом з Калуша. Часто творчість митця називають не інакше як “феномен Іздрика”.

Степан Пушик

Український письменник, літературознавець, журналіст. Народився у селі Вікторів Івано-Франківської області. Ліричні твори Пушика були покладені на музику Івасюком, Білашом, Пашкевичем, Кос-Анатольським. Письменник навіть брав участь у створенні телевізійних серіалів.

Дмитро Павличко

Український поет, перекладач, критик, публіцист. Народився у селі Стопчатів Косівського району. Письменник залишив по собі великий творчий спадок, зокрема легендарну пісню “Два кольори”.

Інформація використана з відкритих джерел. 

Читати також: Як виглядали франківські школярі 87 років тому?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору