Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську продовжують боротись за військовополонених: анонс акції

Акція відбудеться у неділю 25 серпня о 18:00. Місце: перехрестя вулиць Вовчинецька, Івасюка, Надрічна. 

Пише Інформатор.

Чергова акція-нагадування про українських воїнів, які зараз знаходяться в руках ворога. На вулиці міста з плакатами й прапорами виходять як родичі військовополонених, так і їхні побратими.

28 липня на мирному зібранні був присутній й Ілля Ілляшенко, воїн ЗСУ, який пережив полон: “На мою думку, звісно, важливі акції. По-перше, особисто для мене, це підтримка рідних, які досі чекають своїх рідних. Я не можу поступати інакше ніж підтримати інших. По-друге, акції це нагадування. Нагадування світу, що наші люди знаходяться в полоні, в катівнях у ворога. І світ повинен пам’ятати, бо у нас швидко всі все забувають. А це треба, і не правильно забувати. Можливо, обміни, я не причасний до обмінів, але, на мою думку, це теж впливає на процес обмінів. У нас є третя сторона завжди, під час обміну, яка домовляється. Я думаю, акції мають певний відсоток, того, що домовленості доходять”.

Фото з акції 28 липня

24 серпня з полону повернули ще 115 українців. Нарешті обіймуть рідних  шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину, дев’ятеро незаконно засуджених оборонців. Також серед врятованих і українські воїни, які брали участь у важких боях за Гостомель та пропускний пункт “Чонгар”.

Також відомо, що серед обміняних тільки один військовослужбовець “Азову”.

Читати також: Таємні переговори в кабінеті Кучми: як Україна боролася за незалежність

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору