Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Воїну з Франківщини Руслану Данку присвоїли звання Героя України

Раніше цьогоріч петиція про посмертне вшанування захисника з Косівщини набрала понад 25 тисяч підписів.

Пише Інформатор.

Указ Президента України №568/2024 було опубліковано 23 серпня 2024 року.

Скрін з офіційного інтернет-представництва Президента України

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: 

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” ДАНКУ Руслану Дмитровичу – старшому лейтенанту (посмертно)”, – йдеться в тексті Указу.

Петиція щодо присвоєння звання Герой України прикарпатцю з’явилась на сайті електронних петицій 29 лютого цьогоріч.

Ініціатива знайшла підтримку та набрала 25 290 тисяч підписів.

Що відомо про Героя України?

Тренер з єдиноборств з Івано-Франківщини Руслан Данко поліг 23 лютого 2024 року поблизу н.п. Малинівка, Пологівського району, Запорізької області, при виконанні бойового завдання, прикриваючи відхід однієї із бойових груп, внаслідок прямого влучання ворожого “дрона-камікадзе”. Він служив у 102 окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ. На фронті мав позивний Тренер. Чоловік записався у військо на другий день повномасштабної війни.

В тексті петиції автори повідомили наступне:

“За час несення служби мав більше 100 бойових виходів. Проявив себе як хоробрий, відповідальний, сильний духом і самовідданий офіцер, який завжди діяв із холодним розсудком та притаманним йому аналітичним мисленням. При виконанні особливо складних і відповідальних бойових завдань — завжди був присутній разом зі своїми бійцями, у зв’язку з чим – користувався безумовним авторитетом перед своїми підлеглими, побратимами та вищим командуванням”.

Про загибель військовослужбовця на Facebook-сторінці написав народний депутат Жан Беленюк.

“Чергова важка втрата для всієї борцівської родини… Вчора на війні з ворогом загинув наш друг і колега, борець греко-римського стилю Руслан Данко, позивний Тренер… Знаю особисто Руслана дуже давно… Сильний борець, який до повномасштабного вторгнення вирішив для себе стати тренером і виховувати майбутнє боротьби Франківщини! Справжній герой!” — пише нардеп та спортсмен.

Вічна слава Герою України, Тренеру Руслану Данко! 

Читати також: Франківщина втратила на війні 3 воїнів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору