Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Iʼm Fine: Українська інсталяція з артефактів війни

На американському фестивалі, українська команда представить інсталяцію з речей пошкоджених війною. Детальніше в матеріалі.

Пише Інформатор, покликаючись на фейсбук-сторінку Віталія Дейнеги

Цього року на фестивалі Burning Man учасники з України виставили інсталяцію під назвою I’m Fine (ред. з англ. “Я в порядку”).

Інсталяція складається з багатьох речей та поверхонь, які були пошкоджені в наслідок повномасштабного вторгнення. Найбільше в ній розстріляних пішохідних переходів, парканів та хвірток. Навіть є шматок Херсонського торговельного центру, а також великі дорожні знаки з назвами населених пунктів. У Херсоні було всього три такі великі знаки.

Речі пробиті кулями та розтрощені ракетами є надзвичайно незвичними для таких фестивалів та фактично могли б бути експонатами в музеї.

Фото взяте з фейсбук-сторінки Віталія Дейнеги

Як повідомив ініціатор проєкту і засновник благодійного фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега, цьогорічний артобʼєкт показує, що попри всі обстріли, вибухи та небезпеки українці навчилися “бути сильними й святкувати життя

Реакцію американців, Віталій описував так:

Один американець сказав, що в нашій інсталяції стільки горя і смерті, що це важко витримати і заплакав. Інший сказав, що в ній багато сили, бо якби ми були жертвами, а не воїнами – ми б її сюди не привезли“.

Головне фото взяте з фейсбук-сторінки Віталія Дейнеги

Читати також: Кинули виклик собі: суперлюди підкорили Карпатську вершину

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору