Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Так вигнали чи ні? Що сталось у храмі під час ракетного обстрілу Івано-Франківська

Сьогодні зранку в телеграм-каналах завірусився знімок з екрана, де невідомі автори звинувачують жінку, яка вигнала людей з укриття в храмі під час ракетної атаки на місто та область. Ми вирішили з’ясувати у настоятеля церкви, що йому відомо про цю ситуацію, та розшукати героїв інциденту.

Пише Інформатор.

Невідомі автор чи авторка опублікували допис, припускаємо, у Facebook, де повідомили, що сьогодні їх прогнала з укриття в храмі якась жінка.

Скріни з телеграм-каналів

“Сьогодні під час тривоги,26 серпня були в укритті з дітьми і старші люди ,на Івасюка 2 в храмі всіх Святих, де нас звідти вигнали, прийшла жінка і сказала вийти, не дивлячись що ми з дітьми. В той час коли настоятель церкви дозволив заходити
коли є екстрена ситуація. Скажіть як так можна?  Як можна виганяти дітей тоді коли кругом вибухи?!де людяність?”, – йдеться в дописі.

На фотографії зображений храм “Всіх Святих землі української” й Інформатор вирушив шукати відповіді саме туди.

Нам вдалось зв’язатись у телефонному дзвінку з настоятелем храму, отцем Юрієм Бураком. Той повідомив нашим журналістам, що хоч підвал церкви і не є офіційним укриттям, проте він дійсно дозволяє людям перебувати в Божому домі:

“Люди були, і в церкву заходили люди, може там і були у підвалі, не знаю… До мене ніхто не підходив, нічого не казав. До мене вже дійшли чутки, що таке було, але, як є небезпека, то людям, звичайно, треба ховатись десь”.

Настоятель припустив, що ймовірно між кимось і міг виникнути конфлікт. Каже, що дійсно бачив на церковному подвір’ї людей, були навіть з песиком.

“Це або якесь непорозуміння, або я не знаю, що це таке… Може дійсно хтось зайшов і сказав, але я відкрито ставлюсь до людей”, – ділиться отець Юрій.

Також він додав, що у підвалі храму щодня плетуть сітки волонтери центру “Маскувальні Феї”, себто прийти може будь-хто і храм відкритий для відвідувань.

Наостанок можемо дати рекомендацію для франківців, що краще заздалегідь обрати найближче офіційне укриття в місті, й, за повітряної тривоги, прямувати саме туди.

Автора чи авторку цього матеріалу заохочуємо зв’язатися з нами у соцмережах чи за телефоном нижче, щоб почути наживо деталі цієї ситуації від вас особисто.

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору