Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вмиваєшся потом : температурні рекорди франківських жовтих автобусів

Журналісти Інформатора вирішили поекспериментувати й в обідню пору, в час найпекельнішого сонця, проїхатися п’ятьма маршрутами міста в жовтих автобусах. Й не з порожніми руками, а озброєні… термометром. Що показав температурний стовпчик і який автобус виявився рекордсменом. Показуємо далі. 

Пише Інформатор.

Задокументуємо: знимки ми робили з 14 до 16 години дня. На той момент температура повітря в місті сягнула 30 градусів тепла.

Фото на прев’ю —  автобус №30 (вул. Гната Хоткевича — Автостанція №3). Сидіння, на яке потрапило сонячне проміння через скло, розігрілось до 43,1 градуса.

Наступним у нас став автобус маршруту № 22 (вул. Хоткевича — р-н Пасічна). В салоні вікна зашторені, тому якщо не потрапляти на сонце, то з горем навпіл можна доїхати до місця призначення.

@informator_ifТипова поїздка на жовтому автобусі №22 в Івано-Франківську♬ оригінальний звук – Інформатор Івано-Франківськ

Термометр показав 36,4 градуса з позначкою +.

Маршрутка №28 (Каскад — Автостанція №3) розігрілась до 36,9 градуса в салоні.

Жовтий автобус №48 (вул. Івасюка — Хлібокомбінат) зашкварчився до 38 з половиною °C.

Автобус маршруту № 37 (с. Драгомирчани — Залізничний вокзал) суттєво не відстає – 38,1 градуса + в салоні.

Маршрутка № 39 (с. Угорники — Обласна лікарня) майже “здорова”, показує 35,6 °C на зовнішній стороні автобуса.

Тож, щоб вирушити в подорож жовтим автобусом, франківцям краще прихопити з собою віяло, портативний вентилятор, пляшку води ба навіть пакет з льодом.

Нещодавно Інформатор заміряв бруківку, асфальт, ручку самоката й автівку, щоб дізнатися, наскільки ті розпеклись від сонця. Попереджаємо, це дуже гаряче!

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору