Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Не більше 150 тисяч гривень на місяць: НБУ вводить обмеження на перекази з картки на картку

Національний банк України повідомив, про тимчасове обмеження для переказів фізичних осіб “з карти на карту”. 

Пише Інформатор, покликаючись на НБУ.

З 1 жовтня 2024 року Національний банк України на пів року встановлює ліміт у 150 000 грн/місяць з метою боротьби з “дропами“.

«Дропи» – це люди, які за оплату передають реквізити та дані своїх карткових рахунків у користування третім особам. Ці рахунки використовують як «транзитні» для переказу та «відмивання» незаконних коштів.

Ліміт не впливатиме на діяльність волонтерів які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження.

Щодо переказів коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб — вони не обмежуються, так само як і операції за реквізитами IBAN.

За даними НБУ близько 98% клієнтів здійснюють щомісяця перекази, навіть не перевищуючи цієї суми, отже, встановлені обмеження в жодному разі не вплинуть на їхню фінансову активність.

Чи можуть ліміти вплинути на збори, які проводять волонтери?

Ні, встановлені ліміти не вплинуть на діяльність волонтерів.

Як зазначають в НБУ що ліміти не діятимуть для волонтерів в цих випадках:

1.) Під час поповнення рахунків фізичних осіб, які займаються волонтерською діяльністю та які ідентифіковані банками / надавачами платіжних послуг як волонтери;
2.) Під час переказів коштів з рахунків фізичних осіб, які займаються волонтерською діяльністю та які ідентифіковані банками/надавачами платіжних послуг як волонтери.”

Загалом ліміт діє лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

Детальніше читайте за посиланням.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: В Україні запустять Єдиний державний реєстр адрес, щоб ефективніше збирати податки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору