Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Україні запустять Єдиний державний реєстр адрес, щоб ефективніше збирати податки

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України заявило, що створення Єдиного державного реєстру адрес допоможе збільшити надходження до місцевих бюджетів та забезпечить більш ефективне управління місцевими ресурсами.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Судово-юридичну газету.

Протягом 2024-2025 років органи місцевого самоврядування мають провести інвентаризацію об’єктів нерухомого майна та земельних ділянок.

Це необхідно для верифікації новоствореного Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА). Який крім іншого, стане й оновленою базою обʼєктів нерухомості та земельних ділянок, що підлягають оподаткуванню. Адже в наповненні місцевих бюджетів одним із найбільш вагомих джерел доходів є податки на нерухоме майно. Саме тому органи місцевого самоврядування також зацікавлені в точній та актуальній інформації про такі обʼєкти.

Єдиний державний реєстр адрес підвищить ефективність адміністрування податків на нерухоме майно, допоможе уникнути можливих невідповідностей у базах даних та забезпечить прозорість і справедливість у нарахуванні податків», – сказано у повідомленні.

У відомстві наголошують, що близько однієї тисячі громад вже пройшли теоретичне та практичне навчання роботи з ЄДРА і починають верифікацію адрес.

Найкращі результати роботи показали фахівці з Сум, які вже верифікували 94% адрес, та Ніжина Чернігівської області — 90%. А серед громад найбільш результативною є Локачинська тергромада Волинської області, в якій верифіковано вже 95% адрес.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: Два документи: що підписав Зеленський на День Незалежності?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору