Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Директор коломийського КП організував схему з розкрадання коштів на 1 млн 400 тисяч гривень

Чоловік залучив до схеми тамтешніх підприємців. Наживались на ремонтних роботах у закладах освіти. 

Пише Інформатор з покликанням на поліцію області.

Упродовж 2022 – 2023 років 38 – річний коломиянин укладав прямі договори, тобто без проведення тендерів, з приятелем – підприємцем на ремонтні роботи мереж теплопостачання та переобладнання систем опалення в закладах освіти.

А ось 37-річний бізнесмен укладав підробні документи з ще одним спільним знайомим – 53-річним підприємцем — про закупівлю по завищеній вартості.

Як результат вони завдали збитків на 1 млн 400 тисяч гривень. Наразі фігурантам висунуто підозри, а правоохоронці провели ряд обшуків за місцями проживань та в робочих кабінетах чоловіків. Докази вилучено.

“Слідчі кваліфікували дії фігурантів за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України, що вчинені в складі організованої злочинної групи.
Двом підозрюваним суд обрав запобіжний захід – домашній арешт, третьому заставу. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура”, – повідомляють правоохоронці області.

Читати також: За перевищення повноважень майор та капітан Верховинського ТЦК заплатять 17 000 грн штрафу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору