Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Електронні паспорти для домашніх тварин: у Дії з’являться нові послуги

В Україні планують запустити Єдиний державний реєстр домашніх тварин та зробити електронні паспорти у «Дії» — про це йдеться на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства, яке разом з Держпродспоживслужбою та Мінцифрою реалізує цей проєкт.

Повідомляє Інформатор покликаючись на журнал AIN.ua.

Вже цієї осені запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин та відкриють реєстрацію. Послуга безплатно надаватиметься державними й ліцензованими приватними ветеринарними лікарями, їх перелік можна буде переглянути на цій мапі.

Коли реєстр достатньо наповниться, розпочнеться другий етап — диджиталізація електронних паспортів домашніх тварин. Надалі реєстр планують інтегрувати з міжнародними базами даних домашніх тварин, зокрема Europetnet.

Проєкт має розв’язати три проблеми, зазначають у міністерстві.

По-перше, змінити процедуру видачі ветеринарних паспортів (раніше їх могли видавати тільки державні ветеринарні лікарні) та диджиталізувати їх. В електронних паспортах зберігатиметься уся необхідна інформація про тварину включно із щепленнями — тому у разі утрати документа можна буде поновити ці дані з реєстру.

По-друге, проєкт дозволить полегшити пошук загублених улюбленців, їх ідентифікацію та повернення власникам.

А по-третє — «він дозволить не лише регулювати кількість безпритульних тварин, але й успішно протидіяти сказу», кажуть у відомстві.

Головне фото ілюстративне.

Читати  також: Не більше 150 тисяч гривень на місяць: НБУ вводить обмеження на перекази з картки на картку

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору