Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Солотвинській громаді навчальний рік розпочнеться дистанційно через спалах гепатиту А

У селах Пороги, Яблунька, Раковець, Гута, Кривець та у селищі Солотвин, що на Франківщині, навчальний рік для школярів розпочнеться дистанційно, через нові випадки захворювання на вірусний гепатит A.

Повідомляє Інформатор покликаючись на генерального директора Державної установи  «Івано-Франківський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерство охорони здоров’я  України», Руслана Савчука.

Як повідомив на Фейсбук-сторінці Руслан Савчук:

Зокрема, я ініціював проведення чергового засідання ТЕБ та НС Солотвинської селищної ради для розгляду питання про забезпечення з початку нового навчального року дистанційної форми навчання в закладах освіти (в т. ч. дошкільної) в с.Пороги, а також в селах Солотвинської територіальної громади, де реєструвалися випадки вірусного гепатиту А серед дітей до 17 років. Дистанційна форма навчання допоможе обмежити контакти учнів та перервати ланцюг передачі гепатиту А серед школярів“.

Комісія розглянула та підтримала таке рішення, що зафіксовано Протоколом № 32 ТЕБ та НС від 22.08.2024 року:

Забезпечити з нового навчального року дистанційну форму навчання в закладах освіти (в т. ч. дошкільної) с. Пороги , селища Солотвин, с. Яблунька, с. Раковець, с. Гута, с. Кривець – до стабілізації епідситуації з вірусного гепатиту А (не менше 1 інкубаційного періоду – 35 днів – від останнього випадку захворювання)“.

Також, заборонили проведення масових заходів, змагання, зустрічі в закладах освіти Солотвинської громади та участь в подібних заходах, як учнів, так і педагогічних працівників за межами закладів освіти цієї громади.

До слова, у серпні в селі Пороги за медичною допомогою звернулося 11 осіб, в тому числі 10 дітей віком до 17 років, які захворіли на вірусний гепатит А.

На даний час 4 дітей перебувають на лікуванні в КНП “Центр інфекційних захворювань Івано-Франківської обласної ради”.

Звертаю увагу, що всього за 2024 рік в цьому населеному пункті зареєстровано 125 випадків захворювання, серед яких 87 хворих – діти. Загалом по Солотвинській громаді з початку року зареєстровано 158 випадків, з яких 99 – серед дітей. Всі захворілі проходили стаціонарне лікування, що безпосередньо свідчить про серйозність проблеми“, – повідомив Руслан Савчук.

Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб, зокрема Богородчанський відділ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ” проводить комплекс протиепідемічних заходів, що включає також завершальну дезінфекцію та дезінфекцію джерел водопостачання.

Працівниками Центру контролю та профілактики хвороб та колегами з КНП “Богородчанський центр первинної медичної допомоги” та здійснюється медичне спостереження за контактними особами, проводиться обстеження контактних осіб та об’єктів навколишнього середовища, ведеться санітарно-просвітницька робота з населенням.

Проведені заходи дали змогу знизити темпи поширення захворюваності та зменшити кількість нових випадків.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: День донора у Надвірнянському медичному центрі: деталі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору