Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

П’ять протоколів склали на браконьєрів у Карпатському національному парку

У Карпатському національному природному парку затримали п’ятьох браконьєрів ісландського моху. Детальніше про це читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Карпатський національний природний парк.

Однією з основних проблем заповідних високогірних комплексів Карпатського національного природного парку в літній період є варварське знищення червонокнижних рослин.

“Ця проблема не нова. Багато закидів тільки в бік працівників Карпатського НПП, не враховуючи того, що Чорногірський хребет є межею між Івано-Франківською та Закарпатською областями, тобто територіями Парку і Карпатського біосферного заповідника. Та саме зі сторони Закарпаття можна потрапити у високогір’я з допомогою транспортних засобів і саме через територію Рахівського держлісгоспу”, – йдеться у дописі Карпатського національного природного парку.

Днями працівники Бистрецького та Високогірного науково-дослідних природоохоронних відділень провели спільний День охорони природи, пов’язаний саме з проблемою промислової заготівлі ісландського моху.

Впродовж проведення заходу фахівці склали п’ять протоколів на порушників та вилучили все браконьєрське приладдя.

Зазначимо, що дана рослина є складовою частиною рідкісних угруповань, які включені до складу Зеленої книги, проте у неї є ризик згодом потрапити і до Червоного списку.

Головне фото взято з Фейсбук-сторінки Карпатського національного природного парку.

Читати також: Медичний четвер: сьогодні франківці можуть безкоштовно перевірити свій стан здоров’я.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору