Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Приховала від декларування майно на понад 5 мільйонів гривень: на Франківщині ДБР висунуло підозру посадовиці податкової

На Прикарпатті працівники ДБР повідомили про підозру начальниці одного з управлінь ГУ ДПС в Івано-Франківській області. Відомо, що посадовиця вносила неправдиві дані до щорічних декларацій за 2020-2023 роки. Детальніше про це читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Державне бюро розслідувань.

Слідством встановлено, що посадовиця «приховала» трикімнатну квартиру у центрі Івано-Франківська, де тривалий час мешкає разом з чоловіком та донькою. Вартість майна, яке за документами належить матері податківиці, складає понад 2,8 млн грн.

Зокрема, жінка не вказала даних про гараж в обласному центрі, натомість вона задекларувала лише невеличкий будинок в одному з сіл Івано-Франківщини, де фактично мешкає її мати.

Фото взято з сайту ДБР

Крім цього податківиця не вказала у деклараціях даних щодо авто, яким користується її чоловік. Електричний кросовер, вартістю понад 2,7 млн грн записаний на племінницю чоловіка. Загальна вартість незадекларованого майна складає понад 5,6 млн грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та у помешканнях фігурантки. Вилучили мобільні телефони та документи.

Посадовиці вже повідомлено про підозру в умисному внесені до декларацій  неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 366-2 КК України).

Жінці загрожує штраф або обмеження чи позбавлення волі на строк до 2 років.

До суду подано клопотання про відсторонення її від виконання обов’язків. Суд наклав арешт на незадеклароване майно – квартиру, гараж та автомобіль.

Головне фото взято з сайту Державного бюро розслідувань.

Читати також: ДБР виявило понад 19 млн грн безпідставних активів у керівника Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору