Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

До головного міграційника Франківщини завітало ДБР через напад на журналістів

30 серпня начальнику обласного Управління ДМС, Сергію Саїву повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 171 КК України. Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Державне бюро розслідувань.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, що інцидент з нападом на журналістів стався 18 липня у пабі “Рулька” на Івано-Франківщині, куди команда “СтопКору” прибула, аби поспілкуватись із головним “міграційником” регіону Сергієм Саївим, щочетверга по вечорах він начебто проводить “робочі зустрічі” з керівниками районів у цьому закладі в селі Дзвиняч.

Журналістів на Прикарпаття привела декларація чиновника. Навесні цього року Сергій Степанович повідомив про доходи за 2023 рік й з цього документу стало відомо, що у власності начальника міграційної служби Прикарпаття перебуває домоволодіння з земельною ділянкою у селі Дзвиняч та причіп “Дністер”.

А от дружина посадовця Богдана Саїв задекларувала понад мільйон гривень доходу від підприємницької діяльності, 756 тис. грн. зарплати у ТОВ “С-Капітель”, 235 тис. грн виплат від “Прикарпатенерготрейду” та майже 720 тис грн. доходу від надання в оренду землі. Крім того, у власності Богдани Саїв – 8 земельних ділянок, 4 квартири, 2 будинки, а також приміщення торгового комплексу, виробничі будівлі та нежитлові приміщення.

Деталі про доходи начальника ДМС, читайте за посиланням.

Також, журналісти СтопКору, провели розслідування щодо статків Сергія Саїва. Вони розшукали приховані маєтки посадовця, нелегальний бізнес і оцінили вартість луків його доньки.

Головне фото взято з сайту ДБР.

Читати також: Начальник міграційної служби Франківська напав на журналістів у ресторані: ті ж цікавились сімейними статками.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору