Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Директорка районної лікарні на Прикарпатті влаштувала схему “відкатів” на ліках

“Винахідлива”  жінка ділила закупівлі ліків на невеликі суми, щоб можна було вкладати прямі договори з “потрібними” компаніями без процедури публічних закупівель. Допомагали їй спільники, з якими вона нажилась на кругленьку суму. 

Пише Інформатор з покликанням на поліцію.

42 – річна директорка районної лікарні укладала прямі договори з представниками “потрібних” фармацевтичних компаній, за що отримувала від них хабарі.

Як з’ясувалось, схема тривала цілий рік.  Від трьох учасників корупційної змови вона  отримала щонайменше 100 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Правоохоронці встановили учасників корупційного правопорушення. Також у всіх них провели декілька обшуків за місцями проживань та роботи.

Як докази вилучили “чорнові записи”, оригінали медичних документів, банківські карти, на які здійснювався перерахунок коштів та інше.

“Слідчі оголосили підозри одразу чотирьом фігурантам. Директорці медичного закладу оголошено підозру за ч. 1, 3 ст. 368 (Одержання службовою особою неправомірної вигоди повторно). Трьом іншим фігурантам — представникам фармацевтичних компаній — за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України”, – повідомила поліція області.

Підозру оголошено 4 фігурантам, суд обрав їм запобіжні заходи: цілодобовий домашній арешт та особисте зобов’язання.

Читати також: На Прикарпатті загинула жінка під час спалювання трави

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору