Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Законопроект про підвищення податків Уряд може прийняти разом з реформою митниці

3 вересня Верховна Рада не змогла прийняти доопрацьований законопроєкт про підвищення податків, тому що не вистачило 3 голосів. Його відправили на повторне перше читання. Як зазначив перший заступник голови Комітету ВР з питань податкової політики Ярослав Железняк, спочатку потрібно прийняти реформу митниці.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Судово-юридичну газету.

29 серпня Комітет з питань податкової політики рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому законопроєкт 6490-д щодо встановлення особливостей проходження служби в митних органах та проведення атестації посадових осіб митних органів.

Слід зауважити, що наразі вже ексспецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер раніше заявила, що «Сполучені Штати Америки рекомендують Україні зосередитися на збільшенні прибутків через реформування митниці та боротьбу із сірими ринками, а не на підвищенні податків». Водночас у МВФ підтримують підвищення податків.

Втім, незрозуміло, наскільки швидко таке реформування митниці може дати результат у разі його прийняття. Адже, за словами голови бюджетного Комітету та міністра фінансів України українські військові можуть залишитися без зарплат вже у кінці вересня, якщо Верховна Рада не встигне додати на оборону 500 млрд грн і прийняти підвищення податків.

При цьому міжнародні партнери не фінансують виплату зарплат військовослужбовцям.

Нагадаємо, що від підвищення податків Уряд спочатку сподівався отримати у 2024 році 125 млрд грн. Втім, доопрацьований законопроєкт про підвищення податків 11416-д передбачає лише 30 млрд.

Потреба видатків на оборону складає 500 млрд грн вже в цьому році.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: За основу прийнято законопроект про заборону мобілізації до 25 років

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору