Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Діалог почався? Підсумки зустрічі щодо будівництва ребцентру на міському озері

Щойно відбулась подія, на яку противники будівництва на міському озері закликали містян, активістів та представників ЗМІ. Висловились також і прихильники ребцентру на зеленій ділянці й нарешті є перші ознаки діалогу між опонентами. 

Пише Інформатор з місця події.

Вже з місяць тривають активні суперечки щодо долі зеленої ділянки біля озера. За це час вже відбулись акції обох сторін, громадське слухання, звернення до міського голови, толока на зеленій зоні.

Проте сьогодні, 5 вересня, до міської ради запросив ЗМІ та небайдужих Богдан Козак. Причина — недостатньо висвітлена потреба в збережені зеленої території в медіа.

І якщо позиція противників будівництва біля озера вже озвучувалась не раз, це:

  • збереження зеленої ділянки, усіх 4 га (частина з яких зараз в руках приватного орендаря);
  • створення на цьому місці парку “Ветеранам України”;
  • зміна призначення території (на 1,1366 га та іншу на 2.8234 га) на кадастровій карті із “Землі житлової та громадської забудови” на “Землі ділянки рекреаційного призначення”;
  • скасування інвестиційного конкурсу;
  • та будівництво реабілітаційного комплексу на території ЦМКЛ Івано-Франківської міської ради;

То сьогодні зрозумілішою стало бачення прихильників будівництва ребцентру. Основні тези висловив один з військових Микола Бітюк:

  • проблемою є неналежна реабілітація військових в ребцентрі на вулиці Довженка;
  • великі черги, через які прикарпатські військові з пораненнями змушені їхати в інші міста за допомогою;
  • приватний забудівник, який виграє інвестиційний конкурс, може забезпечити кращі умови;
  • інша територія, яка буде віддана під комерційне застосування, буде фінансувати діяльність реабілітаційного центру;
  • військові, які виступили за будівництво, вже не можуть чекати належної допомоги від влади, тому спільно з приватним бізнесом хочуть самостійно створити ребцентр;
  • центр, що може виникнути на території ЦМКЛ, отримає ту ж саму долю, що і на Довженка.

Щоправда, на такі питання, як “Хто буде фінансувати роботу медичного персоналу?”, “Чи є кошторис будівництва?”, “Протягом якого терміну працівники ребцентру будуть отримувати фінансування від приватного забудівника чи бізнесу, який там працюватиме?” відповіді наразі немає.

Проте обидві сторони, за попередньою оцінкою, почали чути одне одного й обговорювати переваги та недоліки будівництва на паперах та умовах цієї території. 

Тим часом проєкт ребцентру на міському озері вчора представили окремим редакціям франківських ЗМІ. Галка пише, що:

“За попереднім задумом, який помітний на візуалізації, на ділянці вздовж ліцею № 23 та дамби озера мають звести як мінімум чотири будівлі – під спортзали, басейни, кімнати для реабілітацій. А ще кафе, освітні заклади, ймовірно приватний дитсадок тощо. Колішенко повідомив, що за його оцінкою, може йтися про загальну площу нерухомості у 5 тисяч метрів квадратних. З неї близько 20-25% мали б перейти у комунальну власність міста, а решта – залишитися переможцю інвестиційного конкурсу”.

Фото взято в “Галки”

Читати також: Мер Франківська пропонує шукати компроміс | активісти домагаються скасування рішення : актуальне про забудову міського озера

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору