Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Домашній чай: як приготувати корисний напій вдома

З початком осені підвищується ризик застуд та вірусних захворювань, тож варто потурбуватись про своє здоров’я. Гарною підтримкою імунітету може слугувати домашній чай. І, відверто, смакує він набагато ліпше аніж магазинний. Смачні рецепти домашнього чаю читайте у матеріалі.

Пише Інформатор.

Наведені нижче рецепти не містять листя чорного або зеленого чаю. Проте за бажанням ви можете поекспериментувати зі смаком та додати їх.

Імбирний чай:

  1. Для початку потрібно натерти імбир та лимонну цедру, 1-2 ч. л.
  2. Далі підігріти воду в турці та кинути туди натерті інгредієнти і ще поварити так 3-5 хвилин.
  3. Після чого вилити в чашку та покласти ч. л. меду. Цукор на власний розсуд.

Фруктовий чай з ягодами:

  1. промити ягоди, фрукти та сухофрукти, у свіжих фруктів видалити серцевину, гарно почистити та нарізати.
  2. В турку або чайничок викласти всю начинку та додати кардамону, залити кип’ятком та дати настоятися протягом години.

Чай з малини та м’яти:

  1. В посудині підігріти воду та не доводити до кипіння. Після чого потрібно додати мелісу або м’яту та листя малини у співвідношенні приблизно 1:2 або навіть 1:3 та трохи прокип’ятити, хвилин 10.
  2. Опісля докинути 8-10 ягідок та вимкнути. Також потрібно дати настоятися чаю 30 хвилин.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: Вперше за останні 18 років: українська зірка футболу номінована на “Золотий М’яч”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору