Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Нарколабораторії на Прикарпатті: поліцейські скерували до суду кримінальне впровадження

Слідчі направили досудове розслідування щодо чотирьох осіб, мешканців Калуша та Івано-Франківська, до суду.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Поліцію Івано-Франківської області.

“Слідчими слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області завершено досудове розслідування з направленням до суду обвинувального акту у кримінальних провадженнях за ч. 3 ст. 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), за ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 3. ст. 28, ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинених групою осіб) Кримінального кодексу України” — повідомляють у Поліції Івано-Франківської області.

35-річний чоловік, раніше судимий за наркозлочини, виготовляв амфетамін в облаштованій нарколабораторії разом зі своїм 26-річним лаборантом. У справі фігурували ще троє осіб, які виготовляли прекурсори та займались фасуванням психотропних речовин для подальшого збуту. Виробництво наркотиків охороняли квадрокоптери з системою відеоспостереження.

Мастерклади — закладки в особливо великих розмірах, закладали по області. Злочинці щомісяця збували понад 20 кілограмів наркотиків.

“У ході слідчих дій поліцейські спільно з оперативниками СБУ в Івано-Франківській області ліквідували дві нарколабораторії. Правоохоронці провели понад 35 обшуків за місцями проживання, в транспортних засобах та гаражних приміщеннях. Там вилучили п’ять кілограмів амфетаміну, комп’ютерну техніку, банківські картки, 300 тисяч гривень, обладнання для виробництва та фасування заборонених речовин, п’ять транспортних засобів” — зазначають у Поліції Івано-Франківської області.

На майно підозрюваних судом було накладено арешти на суму майже в 11 мільйонів гривень.

“Усіх чотирьох фігурантів було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, судом було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За скоєне їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна”, — повідомляють у Поліції.

Головне фото взято з Фейсбук-сторінки Поліції Івано-Франківської області.

Читати також: Їхали до Італії: прикарпатець хотів незаконно провезти партію сигарет

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору