Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Лисецькій громаді немає коштів для зарплат вихователям: батьки бояться про закриття закладу на вимушені канікули

У селі Старий Лисець на листопад-грудень немає фінансування для дитячого садка. Батьки бояться, що дітей відправлять на вимушені канікули. Тому сьогодні о 15:30 всі небайдужі до цієї ситуації збираються прийти до селищної ради Лисця, де відбудеться сесія. Але, проєкту рішення про закриття садочка немає.

Повідомляє Інформатор

Отож, у рішенні сесії про закриття садочка дійсно нічого не йдеться.

Як зазначила мати дитини, яка ходить в садочок, що:

Сьогодні були збори, маємо невтішні новини. Велика ймовірність, що садочок з листопада-грудня закриють, бо немає фінансування. До жовтня ще можливо стане на зарплату вихователям. Завтра батьки збираються на 15:30 в Лисці біля сільської ради на сесію, щоб вияснити де діваються гроші. Хто б міг прийти, ласкаво просимо. Бо треба відстояти наш садочок“.

Директорка дитячого садка, пані Надія нам повідомила, що закривати садок ніхто не буде, а на сесії будуть обговорювати, де взяти кошти на зарплати.

По плану сесійного завдання такого в протоколі проєкту рішення немає. І якщо будуть виносити питання, то будуть виносити до “Різного” (ред. пункт рішення). Але, питання не буде про закриття садочка, а про те, щоб виділити кошти для функціонування садочка. Є недостача коштів і будуть думати звідки їх взяти. На жовтень в нас є кошти, пишуть заяви на область та до меценатів, щоб могли забезпечити нормальний процес. По протоколу в нас немає питання про закриття.”, – зазначила пані Надія.

З місцевою владою сконтактувати не вдалось, оскільки ніхто не брав слухавки.

Інформатор буде стежити за ситуацією.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: Діалог почався? Підсумки зустрічі щодо будівництва ребцентру на міському озері

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору