Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Марцінків анонсував мовних інспекторів в Івано-Франківську

Під час прямого ефіру на Фейсбук-сторінці, міський голова Руслан Марцінків розповів, що в місті планують ввести таку громадську ініціативу, як мовні інспектори.

Повідомляє Інформатор

Як зазначив Марцінків, до Івано-Франківська завітав уповноважений з прав української мови, Тарас Кремінь, з яким поспілкувалися щодо популяризації української мови.

Говорили багато про популяризацію української мови. В нас прийнята програма популяризації захисту української мови в пам’ять Ірини Фаріон. До речі, записуйтесь на мовні курси, як і онлайн, так і офлайн. Говорили про соціальну рекламу, про інші заходи, які Франківськ планує здійснити для того, щоб популяризувати українську мову. В тому числі у Франківську скоріше введемо таку громадську ініціативу, як мовні інспектори. Тобто, більш детальніше десь принагідно скажу, коли буде реалізована дана ініціатива. На жаль, російської мови побільшало в місті Івано-Франківськ, і це є проблема для нашої держави і для міста зокрема“.

Отож, деталі мер не повідомив, про те, як це має функціонувати, хто буде виконувати ці обов’язки та чи будуть виділяти кошти з міського бюджету на це.

Читати також: 7 проєктів “Бюджету участі” реалізовані в Івано-Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору