Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Що будуть робити мовні інспектори у Франківську? Мер пояснив

Вчора, 10 вересня, міський голова повідомив про започаткування громадської ініціативи, як мовні інспектори. Ця новина розлетілась по всеукраїнських ЗМІ як гарячі пиріжки й вже надвечір того ж дня Марцінків розповів деталі для одного з львівських ток-шоу. Що сказав нашим колегам, читайте далі. 

Пише Інформатор.

В етері випуску “Говорить Великий Львів” Марцінків повідомив, що ініціатива діятиме на громадських засадах й взяти участь може будь-хто. В обов’язки такого інспектора входить:

“Популяризувати курси української мови, слідувати за дотриманням законодавства зокрема при обслуговуваннях в магазинах, у кафе, також можна телефонувати на гарячу лінію “1580”, – пояснив Марцінків.

Також міський голова нарікає на збільшення російської мови в місті, зокрема згадав й нещодавно започатковану ініціативу розвитку української мови імені Ірини Фаріон.

 

“Ми очікуємо, що таких людей буде не менше сотні, які будуть популяризувати різноманітні способи вивчення української мови і популяризувати це в громадському транспорті, і на вулицях, у місцях громадського харчування… Вже є близько 50 людей, які зголосилися бути громадськими інспекторами”, – додав мер Франківська.

Навчання на мовного інспектора зараз розробляється, проте в таких випадках будуть викликати поліцію на порушника. Також мер зазначив, що політику українізації потрібно проводити агресивніше, бо: “ворог і почав війну, щоб захищати так званих російськомовних “русскій мір”, – вважає Руслан Романович.

10 вересня міський голова повідомив, що до Івано-Франківська завітав уповноважений з прав української мови Тарас Кремінь з яким поспілкувалися щодо популяризації української мови.

Головне фото взято з випуску проєкту “Говорить Великий Львів” – “Бандит побив воїна І Мовні інспектори І Дебати Гарріс і Трампа І Київ без води МАРЦІНКІВ КОРЧИНСЬКИЙ”. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору