Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило чотирьох Героїв на війні

За Батьківщину загинули — Павло Дмитраш, Богдан Власій, Юрій Гультай та Дмитро Стебеляк. Інформатор висловлює свої щирі співчуття родинам Героїв.

Із сумом повідомляє Інформатор.

У російському полоні загинув Павло Дмитраш

Про смерть військового повідомили на сайті Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, оскільки Павло Дмитраш був випускником цього навчального закладу.

Павло народився 13 квітня 1996 року в місті Чортків Тернопільської області. Після закінчення навчання і від початку війни став на захист України.

Був випускником Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, спеціальності «Музичне мистецтво» (2019 рік). Йому було лише 27 років.

Колектив викладачів, студентів та співробітників університету висловлює щирі співчуття родині, близьким і друзям Павла. Його героїзм, відданість Батьківщині назавжди залишаться в наших серцях як приклад справжньої мужності, відваги та патріотизму!“, – йдеться у дописі.

У коментарі Суспільному художній керівник філармонії та диригент академічного симфонічного оркестру Роман Дзундза повідомив, що Павло Дмитраш — родом із села Пастуше Тернопільської області. Він став на захист країни у перші дні повномасштабного вторгнення. Був командиром 2 відділення 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

9 січня 2024 року, боєць зник безвісти під час бойових завдань поблизу Новомихайлівки Покровського району, що на Донеччині.

За словами побратима, смерть підтвердили за допомогою ДНК-експертизи.

На війні загинув боєць Богдан Власій

Цю інформацію Суспільному підтвердила родичка полеглого воїна.

Богдан Власій народився 3 березня 2001 року. Проживав в Івано-Франківську. Хлопець навчався в Івано-Франківському національному медичному університеті. Планував стати пластичним хірургом.

Зі слів родички полеглого, Богдан Власій з перших днів повномасштабної війни вирішив стати на оборону країни. Він полишив навчання на шостому курсі вишу та 18 лютого 2023 року мобілізувався до Збройних сил України.

Сержант Богдан Власій служив командиром розвідувального взводу 109 батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

1 червня 2024 року військового нагородили медаллю Івано-Франківської обласної військової адміністрації та обласної ради “За бойову звитягу”. Також він отримав відзнаку командира бригади.

Богдан Власій загинув під час бойового завдання поблизу села Свято-Покровське на Бахмутському напрямку.

Пасічнянська громада втратила захисника Юрія Гультая

Пасічнянська громада втратила захисника Юрія Гультая

Про трагічну звістку на Фейсбук-сторінці повідомив голова Пасічнянської громади Андрій Гунда.

Юрій Гультай народився у 2000 році. Жив у селі Пасічна Надвірнянського району.

Військовий служив розвідником-санітаром розвідувального відділення 77 окремої аеромобільної бригади. Юрій Гультай поліг від атаки російського дрона поблизу Стельмахівки Луганської області.

ОбеДртинська громада прощатиметься з Дмитром Стебеляком

Обертинська громада прощатиметься з Дмитром Стебляком

Про смерть бійця повідомили на Фейсбук-сторінці Обертинської громади.

Дмитро Стебеляк народився у 1979 році. У 2014 році він долучився до лав Збройних сил України. З 2023 року воював у “гарячих” точках Донеччини, де був важко поранений.

Боєць лікувався і проходив реабілітацію у Дніпрі, Києві, Львові, Німеччині.

“Проходив через важкі випробування, які все більше забирали сили та надію на одужання. Дмитро був добродушною та світлою людиною. Таким і залишиться в нашій пам’яті”, — йдеться у дописі.

Вічна пам’ять всім полеглим захисникам. Світла пам’ять Героям! 

Марія Гарасим

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору