Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як готують борщ на Прикарпатті: рецепти автентичної страви від Інформатора

Рецепт прикарпатського борщу

Цього річ 14 вересня в Україні відзначають День справжньої української страви, рецепт якої передається з покоління в покоління — День Борща. Інформатор зібрав для вас декілька автентичних рецептів борщу зі всієї Івано-Франківщини. 

Повідомляє Інформатор.

Пропонуємо розпочати з рецепта класичного борщу.

Для приготування потрібно:

  • 1 кілограм свинини чи яловичини;
  • 3 середні морквини;
  • невеличкий корінь петрушки;
  • 500 грамів картоплі;
  • невелика капуста;
  • 2 буряки;
  • 100 грамів смальцю або ж олії;
  • 1 цибуля;
  • томатна паста;
  • прянощі на свій смак;

Що ж перейдемо до приготування.

Наріжте м’ясо та проваріть його впродовж однієї години. Дві морквини та корінь петрушки поріжте на кубики, згодом додайте в каструлю, де вариться м’ясо.

Через 20 хвилин киньте в каструлю картоплю нарізану кубиком, нашинковану капусту та  натертий буряк.

До поки ця маса кипить — приготуємо борщову заправку.

В розігріту сковорідку киньте смалець або ж олію. Цибулю нарізану кубиком, одну моркву та буряк натертий на дрібній терці додайте у сковорідку. Смажимо все до готовності і кидаємо в каструлю.

В наш майже готовий борщ киньте 2-3 столові ложки томатної пасти та прянощів на свій смак. Після того як ваш борщ закипить можете смакувати зі сметанкою та пампушками з салом.

Що ж перейдемо до питного рецепту питного борщу. Зазвичай його готують на Прикарпатті на весілля або ж на якісь інші свята.

Відверто кажучи, рецепт питного борщу не надто відрізняється від рецепта класичного, адже готувати його потрібно так само.

Тільки після готовності його потрібно процідити та налити в чашки.

Смачного, прикарпатці!

Головне фото ілюстративне.

Читати також: День супу | рецепти для вас.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору