Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи потрібно оформляти ФОП, щоб здавати житло в оренду?

Здача квартири в Івано-Франківську

Перш за все для того, щоб здавати житло в оренду, необхідно мати у власності яку-небудь оселю. Тож які документи знадобляться та чи потрібно оформляти ФОП, щоб здавати помешкання? Читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Cedos.

Відповідно до ст. 358 ЦК України, право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою, а тому у разі, якщо квартира знаходиться у власності декількох осіб, задля уникнення конфліктних ситуацій необхідно отримати згоду іншого співвласника на здачу майна в оренду.

Для укладення договору оренди житла знадобляться:

  • документи, що підтверджують особу власника: паспорт і довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код
  •  документи, що підтверджують право власності: договір купівлі-продажу, дарування, свідоцтво про право на спадщину, свідоцтво про право власності (приватизація) тощо.

Для того, щоб законно здавати житло в оренду не потрібно бути фізичною особою-підприємцем.

Проте все ж здавати майно в оренду можна і в статусі фізичної особи-підприємця. В такому випадку ставка оподаткування та частота податкових відрахувань (щомісячно чи щоквартально) залежатиме від обраної системи оподаткування (загальна чи спрощена), а також групи спрощеної системи оподаткування.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: Що робити, якщо ВПО відмовляють в оренді житла: пояснення.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору