Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Осінній делікатес в Івано-Франківську : шалені ціни на грибочки

Осінній делікатес в Івано-Франківську

В прикарпатських лісах саме починається грибний сезон й не виняток фейсбучні “поля” — там “врожаї” знімків результатів тихого полювання. А ось щоб далеко не ходити, можна знайти гриби й серед міста — на круглому ринку. Щоправда, й обійдуться вони в копійочку. Аналіз цін далі. 

Пише Інформатор.

Отож почнемо ми із сушених. Саме такі пасують до запашної грибної юшки в затишний осінній день. Вони коштують 250 гривень за 100 грамів.

Осінній делікатес в Івано-Франківську

Грибочки на круглому ринку

Для масштабної закупівлі можна обрати відразу 3 літрову банку, або ж купити тільки невеличкий фасований пакет.

Осінній сезон в розпалі

Сушені грибочки в Івано-Франківську

Лисички вирізняються яскравим оранжевим кольором, який додає візуальної естетики супам-пюре та підливам на сметані. Окрім вигляду, вони мають й виражений грибний смак.

Осінній делікатес в Івано-Франківську

Лисички на прилавку

Найдорожче гаманцю іванофранківця обійдуться боровики. На сушку можна придбати великі та “старі”, саме такі, як на головному фото. Вони коштуватимуть 150 гривень за кілограм, а ось молоденькі, як на фото нижче, продають з прилавків за 300 гривень.

Осінній делікатес в Івано-Франківську

Грибочки на круглому ринку

Порівняти ціни цьогорічні із сезоном 2023 можна за покликанням. До прикладу, вартість сушених білих грибів не змінилась – 250 гривень за 100 грамів. Зауважимо, що наразі пропозицій на ринку не так вже і багато, бо перші осінні дощі тільки нещодавно прийшли на Прикарпаття. Якщо ж ви прагнете відчути задоволення від тихого полювання, тоді радимо вам гайд “Як правильно збирати гриби? Лайфхаки від грибника”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору