Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Понад 900 тисяч українців отримали економічну бронь від мобілізації

Більше 900 тисяч українців отримали бронь від мобілізації

В Україні економічне бронювання від мобілізації вже отримали 900 тисяч громадян, але незабаром ця цифра може значно зрости. Детальніше про це читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Informator.UA.

Про масштаби е-бронювання та його перспективи розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль у ході форуму Ялтинська європейська стратегія (YES), пише ТСН. Він зазначив, що незабаром Україна змінить підхід до економічного бронювання, в основу якого ляже принцип “воюй, або ж працюй”.

Як зазначив прем’єр-міністр, українці змушені або оборонятись від ворога на фронті, або ж працювати заради тих, хто воює, виготовляючи озброєння та наповнюючи бюджет. 

“У країні, яка воює не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій”, – пояснює Шмигаль.

Шмигаль підкреслив, що мобілізація є пріоритетом для України, оскільки це питання виживання країни. Водночас, на його думку, важливо зберігати баланс між тими, хто воює, і тими, хто працює для забезпечення оборони. На сьогодні в Україні економічне бронювання вже отримали 900 тисяч громадян.

“У нас сьогодні понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих в бізнесі, але за умов, щоб була дотримана повністю “математика” мобілізації”, – додав Шмигаль.

Шмигаль раніше повідомив, що принцип економічного бронювання буде змінений. Він пояснив, що правила економічного бронювання мають бути прозорі та чіткі, щоб було зрозуміло, чому заброньований працівник не йде воювати. Щоправда, коли саме з’являться такі правила, Шмигаль не уточнив.

Головне фото взято з сайту АрміяInform.

Читати також: Мінекономіки опублікувало інструкцію щодо бронювання військовозобов’язаних за списками для державних органів та підприємств.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору