Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Родинна спадщина передана від батька до сина: історії рятувальників з Коломийщини

батько та син

Володимир Вацик та Назар Федуник – рятувальники, які знали з дитинства, що це їхнє покликання. Виростаючи поруч із батьками, котрі присвятили своє життя Службі порятунку, ці юнаки мали перед собою яскравий приклад мужності та відваги.

Про це повідомляє Інформатор покликаючись на ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Історія Володимира Вацика

Володимир Ігорович Вацик вже понад 16 років несе службу у структурі ДСНС. Сьогодні він є начальником 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини у місті Коломия.

Його шлях у цій професії розпочався ще зі вступу до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. За спиною Володимира різні надзвичайні ситуації, у кожній — частинка його душі.

Тому що все це передалося від батька, Ігоря Ярославовича Вацика, котрий понад 30 років служив у пожежно-рятувальній службі Прикарпаття. Пройшов шлях від простого рятувальника до начальника Коломийського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС в області.

У 2020 році серце Ігоря Вацика перестало битися, а його справу продовжив син.

Історія Назара Федуника

Назар Романович Федуник теж обрав шлях рятувальника, беручи приклад свого батька, Романа Михайловича, який з 1996 по 2013 роки служив в органах та підрозділах ДСНС.

У 2017 році Назар, здобувши спеціальну освіту, розпочав свою кар’єру у Коломийському міськрайонному відділі ДСНС в області, ставши провідним інспектором.

У 2018 році, очолив караул, і сьогодні продовжує нести службу на цій посаді. За його плечима — сотні виїздів на ліквідації пожеж, надзвичайних подій та ситуацій.

Син та батько

Фото взято з сайту ГУ ДСНС в Івано-Франківській області

Молоді чоловіки, спостерігаючи за батьками, самі вирішили присвятити життя такій благородній справі. Вибір стати рятувальником для Володимира Вацика та Назара Федуника був не випадковим — це результат багаторічного спостереження за батьківськими вчинками.

Колеги захоплюються цими сім’ями та зазначають, що ці чоловіки, є живим доказом того, що рятувальна справа — це більше, ніж просто професія. Це родинна спадщина, передана від батька до сина, де кожне покоління продовжує цей шлях, ставлячи на перше місце життя інших.

Головне фото взято з сайту ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Читати також: На Чемпіонаті з бігу франківські спортсмени здобули призові місця

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору