Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В міській клінічній лікарні Франківська пересадили нирку від посмертного донора

Посмертний донор

Родичі посмертного донора дали згоду на трансплантацію нирок, завдяки чому медики врятували пацієнта з хронічною нирковою недостатністю, який 3 роки перебував на діалізі. 

Пише Інформатор з покликанням на КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради”.

В лікарні зазначають, що в нашому суспільстві відбувається усвідомлення важливості донорства й трансплантацій для порятунку життя важкохворих пацієнтів.

Трансплант-координатор ЦМКЛ Христина Лесюк-Стефінко розповіла, що зараз люди активно зголошують віддати свої органи в разі непередбачуваної смерті: “Зараз багато людей приходять підписати згоду на посмертне донорство. Лише 7 зголосились на таку ініціативу минулого тижня”, – розповіла медикиня.

Одну нирку, яку вилучили в посмертного донора, пересадили хворому пацієнту, а іншу — направили до Львова, де оберуть людину, якій також необхідна трансплантація.

“Нашому пацієнту не потрібно їхати в інші міста України чи за кордон. Адже необхідну медичну допомогу та пересадку потрібного органу вони можуть отримати у нас. Я вдячний усій команді за проведену роботу, нашим трансплант-координаторам, лікарям відділення невідкладної екстреної медичної допомоги, кожному хто, долучається до цієї важливої й потрібної справи”, – розповів директор ЦМКЛ Тарас Масляк.

Читати також: “Дні здоров’я”: графік роботи мобільних медичних бригад на Івано-Франківщині

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору