Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Наживався на харчуванні для військових: під підозру втрапив прикарпатський бізнесмен

Обман на маслі

Підприємець начебто постачав товар невідомого походження для військових й був викритий на маслі. 

Пише Інформатор з посиланням на Спецпрокуратуру Західного регіону.

У червні 2023 року підприємець підписав договір із Міноборони щодо забезпечення військових якісними харчами. Проте, за попередньою інформацією, він організував постачання маргарину замість обіцяних 20 тисяч упаковок масла. Цим годували військових у частинах.

Також підприємець залучив до афери невідомих осіб, які склали фальшиву декларацію виробника, на підставі якої бізнесмен зміг отримати розрахунок і легалізувати надходження.

Попередньо, він завдав шкоди державному бюджету на більше ніж пів мільйона гривень.

“Повідомлено про підозру директору підприємства за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману у великих розмірах, в умовах воєнного стану, використання та розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, організації складання і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України)”, – повідомляє прокуратура.

Йому вже обрано запобіжний захід й тепер триває перевірка можливих співучасників.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за оперативного супроводу УСР в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Читати також: Франківець напав на жінку та пограбував

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору