Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Кому обмежать користування Telegram

засідання Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК)

19 вересня відбулось засідання Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК), на якому було прийнято рішення, щодо обмеження користування телеграмом. Детальніше читайте в матеріалі.

Пише Інформатор, покликаючись на пост Ради національної безпеки і оборони України.

На засіданні були присутні представники керівного складу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної поліції України, Генерального штабу Збройних Сил України, Служби безпеки України, Міністерства оборони України, Національного банку України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства закордонних справ України, розвідувальних органів, керівництво регуляторних органів у сфері електронних комунікацій, а також народні депутати України.

Ключовим питанням цієї зустрічі було обговорення загроз національної безпеки, пов’язаних із використанням телеграму. Адже, саме цей месенджер використовується ворогом для корегування ракетних ударів, кібератак, фішингу, встановлення геолокації користувачів застосунку тощо.

Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram – це питання не свободи слова, це питання національної безпеки“, – наголосив Кирило Буданов.

Аби мінімізувати загрози через використання месенджера було прийнято рішення заборонити встановлення та використання Telegram на службових пристроях військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, працівників органів державної влади та підприємств – операторів критичної інфраструктури.

“Виняток становитимуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов’язків”, зазначає Рада національної безпеки і оборони України. 

Головне фото взято з офіційної сторінки Ради національної безпеки і оборони України. 

Читати також: Перейшов за посиланням: прикарпатець втратив майже 309 000 гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору