Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Легендарна акторка Софі Лорен святкує 90-річчя.

90-річчя Софі Лорен

До дня народження однієї з найвідоміших актрис 20 століття згадуємо її життєвий шлях та обираємо кіно на вечір з її участю.

Розповідає Інформатор.

Софі виросла у провінційному рибальському містечку під назвою Поццуолі. Виховувала дівчинку її мати. Батька майбутня акторка не мала, позаяк була народжена поза шлюбом. Сім’я жила бідно, тому, у підлітковому віці, Софі підробляла офіціанткою у трактирі, де її мати, викладачка музики, підробляла піаністкою.

Перші кроки до професії акторки Софі зробила, коли взяла участь у неаполітанському конкурсі краси «Принцеса моря», де посіла друге місце.

Через деякий час вона взяла участь у конкурсі краси “Міс Італія”, де її й помітив продюсер Карло Понті. Саме він створив образ та стиль Софі Лорен, вмовив вивчити англійську та допоміг позбутись акценту. У майбутньому Карло Понті стане не тільки продюсером, але й чоловіком акторки, хоча він був старший за неї на 22 роки та створенню їхнього союзу передуватимуть багато перешкод.

Інформатор пропонує до перегляду декілька фільмів з Софі Лорен.

Чочара (1960)

кадр з фільму "Чочара" (1960)

кадр з фільму “Чочара” (1960)

Італія 1943 рік. Молода вдова Чочара тікає від американських бомбардувань разом зі своєю донькою у своє рідне селище. Там вона зустрічає Мікеле, сина місцевого фермера, який закохується в неї. Одного дня Мікеле доводиться вивести з селища декількох німців безпечним шляхом, у той час, як Чочара зі своєю донькою повертаються у вже спокійний Рим. Саме в дорозі матір з донькою переживають трагедію, що назавжди змінює їхні життя.

За роль в цьому фільму Софі Лорен отримала “Оскар” у 1961 році.

Це почалося в Неаполі (1960)

"Це почалося в Неаполі" (1960)

кадр з фільму “Це почалося в Неаполі” (1960)

Романтична комедія про те, як адвокат Майкл Гамільтон приїжджає з Філадельфії в Неаполь, щоб залагодити справи свого померлого брата Джозефа, з яким він довгий час не бачився. Чоловік дізнається, що в його брата є син в Неаполі, якого виховує його тітка, Лючія Курчо. Дізнавшись, що Лючія працює танцівницею в нічному клубі на Капрі, Гамільтон збирається забрати в неї Нандо і відвезти до Америки.

Життя попереду (2020)

Життя попереду (2020)

кадр з фільму “Життя попереду” (2020)

Єврейка, що пережила Голокост, керує притулком для дітей. Одного разу вона бере на виховання хлопчика з вулиці, який її пограбував. Так починається їх незвичайна історія.

Інформація та фото використані з відкритих джерел. 

Читайте також: Вечір кіно у Надвірній: благодійний показ фільму на замку Краснодвір

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору