Івано-Франківськ До сайту

Здобутки вересневого ютуба: добірка Інформатора для вихідного дня

Вересневі здобутки українського ютуба

Класичний ютуб вихідного дня для всіх, хто бачить свою ідеальну неділю в ліжку зі смачненьким. Ми подосліджували “простори” платформи, щоб відшукати гостроцікавий український контент. Що з цього вийшло, дізнавайтесь в матеріалі. 

Пише Інформатор.

ВАЛЕР’ЯН ПІДМОГИЛЬНИЙ: великий письменник, якого у нас забрали у розквіті

Літературне знайомство з Валер’яном Підмогильним — ідеальним письменником за версією Телебачення Торонто.

“Валер’ян Підмогильний — це людина 20-х років 20 століття — амбітний, новаторський, свіжий, талановитий, або навіть і геніальний. Але багато у чому Підмогильний вирізнявся серед інших письменників свого часу — він не хотів палити кобзар, не був ексцентричним, не брав участь у літературних об’єднаннях для конфронтацій із іншими літературними об’єднаннями. Не одружувався на жінках своїх друзів і не мав дивних гобі”, – йдеться в описі до відео.

До перегляду наполегливо рекомендуємо школярам та студентам!

Що Бісить Касира | Віктор Рибачок

Чи чули ви про пакетогіпноз? А герой LU;KI бісить не тільки знає, але й практикує його. Зазирнути в рутину по той бік касової стрічки вам допоможе Віктор Рибачок.

Що таке БЗВП? Андрій Лузан в армії. Що таке Сили Безпілотних Систем?

Базова загальна військова підготовка (БЗВП) очима колишнього коміка та шоуранера Андрія Лузана. Влітку зірковий ютубер повідомив про намір доєднатися до лав ЗСУ, а тепер вже встиг пройти БЗВП. Про забезпечення, нормативи та умови розповідає на каналі Сили Безпілотних Систем.

Довідка: Сили Безпілотних Систем — це перший у світі рід військ, що використовує у своїй бойовій роботі повітряні, морські надводні й підводні, наземні безпілотні та роботизовані системи.

Вражаюча історія Донецька з британських архівів

Місто-промисловий гігант з британським прабатьком. Ви запитуєте, до чого тут “Туманний Альбіон”? Так ось саме звідти походить справжній засновник Донецька Джон Х’юз. Й не дивно, що унікальні фото та документи розшукав у уельському архіві український історик Акім Галімов.

Нові факти про наш, хоча і вкрадений росіянами, Донецьк в “Реальній історії”.

Читати також: Мальовані знахідки в Галичі над Дністром: фоторепортаж

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87