Івано-Франківськ До сайту

93 франківці зголосились долучитись до мовного волонтерства

Таке число назвав міський голова під час брифінгу. З ними цього тижня проведуть співбесіди й відбиратимуть осіб за 3 критеріями. 

Пише Інформатор з покликанням на Руслана Марцінківа.

“Дякую тим людям, які в інтернеті зголосилися. Знаю, що ще є дуже багато бажаючих старшого покоління, які теж хочуть долучитися, але тут дуже важливо, я ще раз підкреслюю, щоб ці люди були стійкі психологічно, юридично підковані і мали можливість працювати в такому режимі на громадських засадах”, – коментує мер.

Також він додав, що оплату мовні волонтери за свою працю не отримуватимуть. Їх навчатимуть, зокрема і юридичним аспектам мовного питання.

З 1 жовтня в Івано-Франківську стартуватимуть курси української мови, записатися можна за покликанням.

“Розуміємо, що більше 40 тисяч сьогодні внутрішньопереміщених осіб приїхали до міста Івано-Франківська. Багато з них чудово говорять українською мовою, але частина, на жаль, мешкала в російськомовних містах чи регіонах і потребує вдосконалення знання української мови”. 

Також міський голова заявив, що освітні заклади створили всі умови для вивчення української й пригадав те, що в місті немає жодного храму УПЦ (МП), є тільки приміщення, які розшукав Інформатор навесні. Шукайте в матеріалі “Як віряни УПЦ (МП) на Прикарпатті святкували Вербну неділю: опитування”.

Читати також: Що будуть робити мовні інспектори у Франківську? Мер пояснив

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87