Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Родина полеглого бійця з Прикарпаття зібрала майже 30 тисяч доларів на ЗСУ

Вечір пам'яті

У Чикаго рідні полеглого Героя Михайла Яворського провели благодійний вечір пам’яті до його дня народження та зібрали майже 30 тисяч доларів для 67 окремої механізованої бригади, у якій служив військовий.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Суспільне Івано-Франківськ.

Про це Суспільному розповіла сестра Михайла Яворського – Зоряна.

Михайлові Яворському 19 вересня мало б виповнитися 44 роки. Майже дві сотні представників української діаспори зібралися, щоб вшанувати пам’ять воїна.

Вечір пам'яті

Родина Героя та гурт Антитіла

Вечір пам'яті

Мама Михайла Яворського – Марія

На благодійний вечір також прийшли рідні, друзі, побратими та ветерани Михайла Яворського.

Мета заходу — вшанування пам’яті мого брата, його великої пожертви, подвигу, а також виконання його волі та бажання, щоб я продовжувала підтримувати й допомагати його побратимам навіть у випадку, якщо з Михайлом щось станеться. Тож на цьому вечорі була і благодійна частина“, — розповіла Зоряна Яворська.

На заході виступали українські артисти, зокрема гурт “Антитіла”. Гості мали змогу задонатити на підтримку українських військовослужбовців.

Як результат, нам вдалося назбирати майже 30 тисяч доларів. Усі гроші будуть спрямовані на підтримку Михайлових побратимів. Хлопці складають списки, що їм потрібно, і я висилаю їм“, — додала Зоряна Яворська.

Вечір пам'яті

Вечір пам’яті Героя України Михайла Яворського в Чикаго

Що відомо про Михайла Яворського

Військовослужбовець Михайло Яворський — родом з Коломиї. Коли йому було 16 років, з родиною переїхав до Сполучених Штатів Америки. У Чикаго він жив 25 років, там і здобув освіту, одружився. Виховував доньку та працював в ІТ-сфері.

Коли дізнався про початок повномасштабного вторгнення РФ, купив авіаквитки, повернувся в Україну й пішов на фронт. Упродовж 15 місяців служив стрільцем 2 стрілецького відділення 67 окремої механізованої бригади. Воював на Херсонському, Миколаївському, Харківському, Донецькому та Луганському напрямках. Мав позивний Чикаго.

Михайло Яворський загинув 25 травня 2023 року. Менш як за рік, 6 травня 2024 року, президент України посмертно надав бійцю звання “Герой України”.

Михайло Яворський з дружиною та донечкою

Головне фото взято з Суспільне Івано-Франківськ.

Читати також: Презентація книги та вечір-спомин присвячений полеглому Герою Олегу Гринішаку

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору