Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що треба знати франківчанам про квадроберів: пояснення

Дівчинка

Зовсім недавно в Україні почала поширюватись нова та для людей навіть досить дивна субкультура – квадробери. Дехто схвалює це, а інші ж навпаки, негативно ставляться до дій, які роблять квадробери. Походження та безпечність цього руху, читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Освіторію.

Квадробіка: що це і хто вигадав цю дивину?

Квадробіка («квадро» — чотири + «аеробіка) – трендовий виток субкультури, що поєднує фізичну активність та імітацію рухів і звуків свійських і диких тварин. Основне у квадробіці – пересування на чотирьох кінцівках та виконання трюків – стрибки через перешкоди, швидкий біг. Усе це потребує від квадроберів витривалості, тренування балансу та координації.

Квадробічний рух започаткував японський спринтер Кенічі Іто. Він ще з дитинства потерпав від булінгу однолітків, які дражнили його «мавпенятком». Але вирішив не боротись проти прізвиська, а навпаки — максимально підіграти цьому образу й зробити його своєю перевагою.
Він довго вивчав рухи мавп, і став автором методики пересування на чотирьох кінцівках.

Авжеж, пан Кенічі Іто за найменшої нагоди тренував свої «мавпячі скіли» та навіть ночував кілька днів у ізоляторі після затримання поліцією — його ідентифікували, як психічно нестабільну особу.

З того часу він намагався тренуватись у безлюдних лісах, але й там його мало не застрелив мисливець, прийнявши за дикого кабана. А вже у 2008 році «спортсмен-мавпа» легітимізував своє захоплення. І зафіксував його у Книзі рекордів Гіннеса, подолавши стометрівку на чотирьох всього за 18,58 секунди. З того часу у японця зʼявилось чимало послідовників, а спортивний рух, що імітує поведінку тварин, швидко ширився світом.

У чому суть тренування у стилі «квадробіка»?

Квадробіка це передусім спосіб тренування, а не знімкування потенційно вірусних «тіктоків». Цей незвичний спосіб привести тіло в тонус поєднує елементи аеробіки та калінестетики (люди, які віддають перевагу дотикальному сприйняттю дійсності).

І якщо про аеробіку чули всі, то щодо калістеніки є деякі питання. А це — фізичні вправи на роботу з вагою власного тіла, що зародились ще у Стародавній Греції та мали на меті підготувати воїнів до боїв.

Яку атрибутику використовують квадробери?

Учасники модного руху часто перевдягаються у представників фауни й замовляють в онлайн-магазинах маски котиків, собак, вовків, ведмедів, а ще — пухнасті хвости, рукавички-налапники.

Що викликає занепокоєння у батьків, коли дитина займається квадробінгом?

Це абсолютно нова субкультура в українському просторі, тож викликає у батьків як легке занепокоєння, так і відвертий страх і супротив. Масла у вогонь підливає обговорення в соцмережах випадків агресії квадроберів — мовляв, підлітки у костюмах накидаються на перехожих, імітуючи агресивних диких тварин. Але все вищеописане, скоріше, рідкість і крайнощі.

Квадробінг — не психічне захворювання і не відхилення

У всі часи були субкультури, до яких дітям цікаво долучитись та відчути приналежність до тих чи інших цінностей. Це про пошук ідентичності, свого місця у соціумі, про відчуття себе частиною чогось більшого, та ще й в оточенні однодумців. Але, все ж таки, насторожують лише поодинокі випадки агресії з боку учасників спільноти, про які є згадки в ЗМІ та соцмережах.

Щодо ролей, які диктує та чи інша субкультура — не страшно, що йдеться про переодягання у костюми тварин, імітацію їхніх рухів. Хтось «грає» в класі у «драма-квін», хтось у «експерта». Тож у ролі тваринок нічого поганого немає.

Головне фото взято з 24 Каналу.

Читати також: “Кажуть люди, шо я курва”: прикарпатська співачка, FIЇNKA, випустила нову пісню

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору