Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Через російсько-українську війну померли четверо воїнів з Франківщини

полеглі воїни

Сьогодні, 30 вересня поховали захисника з Рогатинської громади – Олега Гороховського, у лікарні помер боєць з Калущини – Михайло Баран, на війні загинув Сергій Лаврук, та помер ветеран війни – Сергій Вербовецький.

Із сумом повідомляє Інформатор

Онкологія забрала життя Героя, Олега Гороховського

полеглий воїн

Олег Гороховський

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Рогатинської міської територіальної громади.

Олег Гороховський народився 3 червня 1975 року в селі Городиська Рогатинської громади. Закінчив Верхньолипицьку школу. Продовжив здобувати освіту в Бурштинському ДСАФ за професією водія.

З дружиною Любою створив сім’ю, виховали двох донечок Мар’яну та Ірину. У мирний час працював на Лопушанському кар’єрі та у Верхньолипицькому ліцеї. Від важкої хвороби помирає дружина Люба. Батько залишається з доньками сам.

У березні 2022 року чоловік пішов обороняти свою сім’ю. Спершу старший солдат Олег Гороховський проходив бойові завдання у Черкаській області, згодом в Донецькій та Луганській. Хоробрість і відвага захисника були відзначені численними нагородами різних рівнів.

Олег Гороховський боровся, щоб ще хоч трохи побути плечем підтримки для своїх дівчат. Та страшна хвороба не дала шансу… Серце воїна перестало битися напередодні Покрови Богородиці – Дня захисників і захисниць України. Військового не стало 27 вересня у палаті онкодиспансеру“, – йдеться у дописі.

Сьогодні, 30 вересня, Рогатинська міська громада віддала останню шану воїну на центральній площі Рогатина та у селі Верхня Липиця.

Від важкого поранення у лікарні помер захисник Михайло Баран

полеглий воїн

Михайло Баран

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Калуської міської ради.

Боєць був родом із села Голинь Калуської громади. 9 жовтня Воїну мало виповнитися 44 роки.

Служив гранатометником 2-го механізованого відділення 2-го механізованого взводу 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону однієї з військових частин.

Вірний військовій присязі, в бою за Україну, солдат Михайло Баран 12 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання у Харківській області отримав важке поранення, в результаті якого, на превеликий жаль, помер 26 вересня в лікарні у Києві.

Печеніжинська громада втратила бійця Сергія Лаврука

полеглий воїн

Сергій Лаврук

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Печеніжинської територіальної громади.

Сергій Лаврук народився у 1989 році. Проживав у селі Княждвір.

З першого дня повномасштабної війни став на захист українського народу. Усього себе присвятив службі у війську та, на жаль, не встиг створити свою сім’ю.

Був механіком відділення радіозв’язку системи зв’язку та телемеханіки у складі 114-ої бригади тактичної авіації.

Загинув воїн 28 вересня 2024 року в районі населеного пункту Білогрудове Херсонської області.

Зупинилося серце ветерана війни, Сергія Вербовецького

полеглий воїн

Сергій Вербовецький

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Калуської міської ради.

Сергій Вербовецький народився у 1973 році. Став на захист Батьківщини на початку квітня 2022 року. У складі підрозділу морської піхоти воював у найважчих точках фронту.

У 2023 році у військовослужбовця почалися серйозні проблеми зі здоров’ям. Пережив оперативне втручання і тривале лікування. Після цього знову повернувся на фронт.

Проте, через подальше погіршення стану здоров’я, Сергій Вербовецький був демобілізований у червні цього року. Отримав інвалідність. На превеликий жаль, його серце зупинилося 28 вересня.

Парастас за Сергієм Вербовецьким розпочався сьогодні, 30 вересня о 17:00, у Будинку панахиди церкви Зіслання Святого Духа УГКЦ (м-н Височанка).

Чин похорону відбудеться у вівторок, 1 жовтня о 14:00.

Співчуття рідним і вічна пам’ять полеглим захисникам!

Марія Гарасим

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору