Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Наркотрафік до двох в’язниць та за кордон: Нацпол та СБУ заблокували канали на Прикарпатті

Затримання порушників закону, СБУ, нацпол

До обігу причетні 25 людей як у тюрмах, так і “на волі”. Останні маскували наркотики в посилки з продуктами та передавали ув’язненим. 

Пише Інформатор з покликанням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Як з’ясувала СБУ, “смотрящий” за одним із відділень Коломийської виправної колонії, разом з шістьма спільниками, налагодив канал постачання наркотиків у пенітенціарну установу. Як повідомляє Нацпол, організатору 37 років.

Заборонені речовини купувало четверо людей “на волі”, що маскували наркотики в посилки з продуктами для ув’язнених.

Оплата за товар відбувалась із так званого злодійського “общака”, керував процесом той же “смотрящий”. Служба безпеки також встановила п’ятьох дилерів, у яких і купували товар, тож так було встановлено увесь ланцюжок постачання наркотиків до виправної установи.

Також було викрито на торгівлі наркотиками трьох ув’язнених з Івано-Франківської установи виконання покарань та двох їхніх спільників на волі. Ув’язненим купували наркотики та доставляли до в’язниці, а ті вже їх розповсюджували.

СБУ та Нацполіція провели 28 обшуків як у тюрмах, так і у спільників на волі.  Було знайдено:
мобільні телефони та сімкарти;
планшети, флешки, карти пам’яті;
банківські картки та готівкові кошти;
чорнові записи та блокноти з переліками транзакцій;
наркотичні засоби та прилади для їх зберігання і вживання – шприци, зіп-пакети, електронні ваги.

Зокрема виявили налагоджений наркотрафік за кордон.

“Також фігуранти налагодили контрабанду нарковмісних пігулок за кордон. Так, в одному з епізодів правоохоронці задокументували оформлення міжнародного поштового відправлення з «товаром» від одного з учасників угруповання до Сполучених Штатів Америки. Заборонені речовини загальною масою 360 г були замасковані в банці будівельної шпаклівки”, – повідомила поліція.

9 особам, як вже ув’язненим, так і спільникам на свободі, було повідомлено про підозру в причетності до незаконного обігу наркотиків (ч. 2 ст. 307 КК України). Усім фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Зараз триває досудове розслідування.

“За результатами оцінки доказів буде вирішуватися питання щодо оголошення підозр іншим особам та додаткової кваліфікації дій низки фігурантів провадження. Комплексні заходи здійснювали співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції та слідчими Головного управління Нацполіції в області.
Викриття зловмисників відбувалося за сприяння адміністрації ДУ «Коломийська виправна колонія № 41» та ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань № 12». Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура”, – повідомляють СБУ та Національна поліція України.

Читати також: На Прикарпатті сталась потужна автотроща: ФОТО

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору