Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

В планах – обмежити самокати в парку й на франківському озері: міський голова

самокати в центрі ІФ

Нагадаємо, що наприкінець вересня Стометрівка стала забороненою зоною в застосунках з прокату електросамокатів й деякі сервіси навіть штрафують гривнею за паркування чи рух пішохідною зоною. На черзі — інші людні зони міста. 

Пише Інформатор.

Сьогодні в етері “Західного полюсу” Руслан Марцінків розповів про подальші плани щодо обмеження руху електросамокатів в місті.

“Крім того ми зараз ще збираємо ті зони на комісії з безпеки руху, де ми хочемо значно обмежити (ред. самокати). Це особливо ті людні зони: парк, озеро, інші зелені зони, де багато дітей гуляє, де багато старших гуляє, треба, щоб швидкість самоката була максимально обмежена, а якщо не буде давати це (ред. результат), тоді і повністю обмежити”, – прокоментував очільник міста.

Як зазначив Марцінків, мова йде саме про сервіси прокату в місті, які охоплюють 80% користувацького потенціалу, інші 20% самокатників — це власники власних транспортних засобів.

Також очільник додав, що вже є перші оштрафовані водії самокатів за порушення ПДР, хоч підзаконних актів до Закону України немає. Ймовірно, йдеться саме про “Закон про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами та внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів”, який набув чинності 4 квітня 2023 року.

Наразі міська влада звернулась до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням прийняти підзаконні акти.

“Мова йде не проте, що місто проти такого виду транспорту як самокат. Ні, місто за те, щоб дотримувались правил дорожнього руху”, – підсумував мер.

До теми:

Мер заговорив про заборону самокатів у Франківську: реакція соцмереж

Електросамокати в Івано-Франківську : ставлення містян та підбірка ДТП за участі самокатників

Самокатам на Стометрівці – ні: сервіси прокату обмежили рух в серці Франківська й навіть каратимуть гривнею

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору