Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

За словами нардепа в Україні ведуться дискусії про зниження мобілізаційного віку

У Івано-Франківську можуть знизити мобілізаційний вік

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, в ефірі ток-шоу “Говорить Великий Львів” повідомив, що мобілізаційний вік в Україні має бути з 20 років. Детальніше про це, читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Судово-юридичну газету.

За словами нардепа, щодо питання про зниження мобілізаційного віку в Україні, ведуться дискусії.

“У нас не вистачає людей, у нас не вистачає людей саме таких молодих. Мені різне кажуть, що ми отримаємо втрачене покоління, бо вони підуть на війну. Якщо вони вже не хочуть йти на війну, то вони вже втрачене покоління. Ми виховали тих, хто не хоче захищати свою Батьківщину”, – сказав Роман Костенко в ефірі ток-шоу.

Він розповів, що американські депутати Конгресу дивуються, що в Україні чоловіки до 25 років не підлягають призову. Костенко зазначив, що у світі це звична практика — мобілізація з 18 чи 20 років.

“У нас можна депутатам балотуватись і приймати складні управлінські рішення та закони з 21 року, а воювати — з 25. Я не знаю, хто це придумав”, — зазначив нардеп.

Нагадаємо, 2 квітня 2024 року президент Володимир Зеленський підписав закон про зниження мобілізаційного віку до 25 років. 

Читати також: В Івано-Франківську водій BMW протаранив кіоск та втік з місця аварії

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору